Attraktioner i Morbihan

Upptäck alla sevärdheter och aktiviteter i Morbihan

Bada, vandra och upplev den fascinerande bretonska kulturen med ett semesterhus i Morbihan! I Morbihan finns stränder, festivaler och det traditionella bretonska köket. Det enklaste sättet att utforska alla attraktioner i Morbihan, är att hyra ett semesterhus.

Morbihan är ett departement i regionen Bretagne i nordvästra Frankrike. Befolkningen är tvåspråkig, i Morbihan talas både franska och det keltiska språket bretonska. De mest kända städerna är Lorient, de fem hamnarnas stad, och kuststaden Vannes. I Vannes kan ni bada på la Plage de Conleau, segla eller åka på kryssning. De 160 stränderna är självklara attraktioner i Morbihan. Barnfamiljen åker till La Grande Plage de Carnac, naturisten till Plage des Kaolins utanför Ploemeur och kitesurfaren beger sig till Guidel.

För naturentusiasten finns många aktiviteter i Morbihan. Här hittar man den vackra, men farliga stranden La Plages sauvage på halvön Quiberon, där det på vissa ställen är förbjudet att bada. En promenad i den stora skogen vid Camors, Floranges och Lanvaux rekommenderas också. Om ni ska hyra semesterhus i Morbihan kan ni passa på att besöka naturreservatet des Marais de Séné, ett område med vacker träskmark idealisk för bland annat fågelskådning. Ta gärna en båttur från Lorient och utforska ön île de Groixs orörda natur.

Lär känna den bretonska kulturen på djupet

I Bretagne talar man både franska och det keltiska språket bretonska. Varje sommar går den keltiska musikfestivalen Interceltique de Lorient av stapeln i staden Lorient. Då vibrerar hela stadskärnan av traditionell musik. I staden Sainte-Anne d’Auray firas le festival des Galettes du monde under sommaren. Då får ni se hur den traditionella bovetepannkakan Galette tillagas och uppleva traditionella bretonska danser och lekar.

Det finns gott om historiska sevärdheter i Morbihan. På flera platser i departementet kan man hitta minnesstenar från forntiden, så kallade megaliter. Känn historiens vingslag i närheten av till exempel Camors, Tredion eller Carnac. Följ Napoleons steg i den stad som kallas Napoleons stad, Pontivy. Här kan du och din familj även besöka slottet Château de Rohan.

Ett klick från att hyra hus i Morbihan

Om du och din familj är intresserade av att besöka alla sevärdheter i Morbihan, kan ni boka semesterhus i Bretagne på vår hemsida. Vi har funnits sedan 1968 och har idag ett brett utbud semesterhus och lägenheter i Frankrike. Det är säkert att hyra hus i Morbihan via oss då alla hyresobjekt inspekteras regelbundet av vår personal. I hyran ingår även en trygghetsförsäkring med bland annat ett avbeställningsskydd. Sedan 1990 har vi även kontor i Sverige. Du är varmt välkommen att ringa vår kundtjänst om du till exempel skulle vilja ha hjälp med att hyra hus i Morbihan. Bonnes vacances!