Stränder i Finistère

Lockar en badsemester i Bretagne så ger Finistères stränder goda förutsättningar

Längtar du efter sol och bad, men vill uppleva något annat än franska Rivieran? Då har du kommit rätt. Om du väljer att hyra hus i Bretagne får du uppleva djur och natur och kan besöka Finistères stränder. Här finns en 1 200 kilometer lång kustremsa och otaliga stränder.

I den nordvästfranska regionen Bretagne ligger departementet Finistère. Här ligger staden Brest och Quimper. Engelska kanalens vågor rullar in över Bretagnes norra stränder och i söder finns den vackra Biscayabukten. Att hyra ett semesterhus i Finistère är ett bra sätt att komma nära områdets stränder.

Upplev stränderna i Finistere

Utforska Finistères stränder

I Bretagne finns något för alla smaker. Det finns till exempel många stränder i Finistère som är övervakas av en badvakt under sommaren. Den vackra Trez-stranden är idealisk för barnfamiljen eller resesällskap med rörelseförhindrade. Här finns gratis duschar, toaletter och möjlighet att låna en flytbar rullstol. Även plage des Grands Sables passar bra för barnfamiljer. Här finns även en segelskola.

I närheten av Brest ligger stranden Moulin Blanc där man också kan passa på att jogga. Stranden övervakas under sommaren och ligger nära segelbåtshamnen. Andra stränder i Finistère är den vackra sandstranden plage du Kerou som är känd för sina vågor och populär bland surfare. En del av den fina stranden Kerler vid Mousterlin, är tillägnad åt naturister.

Avkoppling eller full fart på stranden

Finistères stränder inbjuder till många aktiviteter för den som har tröttnat på att sola. De lite yngre familjemedlemmarna kan bada, bygga sandslott, fiska musslor i de steniga reven eller fånga räkor i det knähöga vattnet. De äldre, äventyrslystna familjemedlemmarna kan roa sig med att kite-surfa, vindsurfa eller åka vattenskidor och Jet Ski.

Ett klick från att uppleva fantastiska stränder i Finistère

Om du längtar efter sol och bad kan du boka ett semesterhus i Finistère på Novasols hemsida. Novasol har förmedlat semesterbostäder sedan 1968 och finns på många platser i Europa. Vi har ett stort utbud hus och lägenheter i bland annat Frankrike. Sedan 1990 har vi servicekontor i Sverige och hit är du välkommen att ringa om du till exempel skulle har frågor och funderingar om hur det går till att hyra hus i Finistere.

Att boka semesterbostäder via oss är enkelt och säkert. För din trygghets skull inspekteras alla hyresobjekt av Novasols representanter innan de tas in i sortimentet. I hyresbeloppet ingår även en trygghetsförsäkring med till exempel avbeställningsskydd. Välkommen till oss när du vill uppleva Finistères stränder!