Naturupplevelser i Finistère

Upptäck den härliga naturen i Finistère med ett semesterhus som utgångspunkt

Långa stränder, karga bergstoppar, hedar och träskmark. Välkommen till Finistère! Finistère är ett departement i den franska regionen Bretagne och här ligger städer som Brest och Quimper. Upplev den fantastiska naturen i Finistère till fots, från cykelsadeln eller från hästryggen!

Keltiska havets vågor rullar in över Finistères nära 1 200 kilometer långa kuststräcka. Det här är en plats för naturälskaren. I iroisehavet finns en marinpark för att skydda områdets djur och natur. Här finns sälar, delfiner och många algsorter. Att hyra ett semesterhus i Finistere är ett bra sätt att kunna utforska djur och natur i området i sin egen takt.

En plats med ett fantastiskt djur- och naturliv

Det finns gott om naturupplevelser i Finistère för dig som planerar hyra hus här. Vandra ensam eller i grupp genom Arréebergen och njut av panoramautsikten från Saint-Michel-kapellet vid Saint-Rivoal. Upptäck de svarta bergen och bestig den 330 meter höga toppen Le Ménez-Hom. Här finns många vandringsstigar och det vackra kapellet Sainte-Marie du Ménez-Hom. Hit kommer också många modellbyggare för att testa sina motorer.

Finistère är ett departement med mycket spännande natur. Träsk och mossar inbjuder till sköna promenader och härliga fisketurer. Besök Trévignons sanddynor i Trégunc som är ett sex kilometer långt område där man kan promenera eller titta på de omkring 150 olika djurarterna som till exempel skäggdopping.

I området finns även många vackra skogar som till exempel den mytomspunna skogen la fôret d’Huelgoat eller la fôret de Carnoët. Om du vill uppleva skogen i all sin prakt, ska du se till att hyra hus i Finistère på hösten. Då kan du och familjen plocka svamp eller hitta på andra aktiviteter. La fôret de Carnoët är idealisk för en promenad, en ridtur eller en tur på cykeln.

Ett klick från att hyra hus i Finistère

Är du intresserad av att uppleva Finisrères fantastiska natur kan du boka semesterhus i Bretagne via Novasols hemsida. Vi på Novasol har förmedlat semesterbostäder sedan 1968 och är idag norra Europas ledande förmedlare av semesterhus. Novasol finns i stora delar i Europa och på vår hemsida finns ett stort utbud av semesterhus och lägenheter i Frankrike.

Sedan 1990 har vi ett kontor i Sverige och hit kan du ringa om du till exempel vill veta mer om hur det är att bo i ett semesterhus i Bretagne. Vi vill att du ska kunna känna dig trygg. Därför besiktas alla semesterbostäder regelbundet av Novasols representanter. Välkommen att hyra hus i Finistère!