Attraktioner i Bretagne

Ta del av alla sevärdheter och aktiviteter i Bretagne

Bretagne har allt vad man kan önska sig av en omväxlande och intressant semester. Här finns allt från historiska byggnader till fascinerande menhirer och spännande städer. Att hyra hus är ett perfekt sätt att utforska attraktioner i Bretagne.

Vackra Bretagne ligger i västra Frankrike och befolkningen talar både franska och det keltiska språket bretonska. Bretagne har en lång och spännande historia. I närheten av staden Carnac ligger de världsberömda stenraderna menhirerna. De gjordes någon gång mellan 4 500 – 2 500 före Kristus. Det finns cirka 3 000 stenar som är uppställda i olika grupper och en del är hela 50 meter höga.

Slott, hav och spännande städer

Andra histioriska sevärdheter i Bretagne är Fort la Latte som även brukar kallas Château de la Roche Goyon. Fortet är en borg från 1200-talet som är vackert beläget på en liten udde vid Baye de la Fresnaye i området Plévenon. Fort la Latte har används som kuliss i till exempel filmen The Vikings från 1958.

Det finns många spännande städer i Bretagne. Om du ska hyra hus i Frankrike måste du ta en dagsutflykt till konstnärsstaden Pont-Aven och passa på att smaka på de berömda Galetterna. Besök också den vackra gamla staden Quimper med sin St Corentin-katedral och sina pittoreska korsvirkeshus i den äldre delen av staden. I Quimper får du uppleva genuin bretonsk kultur. Här kan ni köpa traditionella dräkter och böcker om språk och musik.

För den som tycker om havet finns många aktiviteter i Bretagne. Bada vid Carnacs barnvänliga strand La Grande Plage de Carnac eller testa på olika vattensporter vid Guidel som är idealiskt för vindsurfing. Men även badkrukan kan tillbringa en härlig semester i regionen. Genom att hyra lägenhet i Bretagne är det enkelt att besöka nöjesparken Odet Loisirs med klätterberg och linbana eller ägna en dag åt Golf du Morbihan där man kan få syn på ovanliga fåglar i saltkärren.

Ett klick från att hyra semesterhus i Bretagne

Är du intresserad av att se staden Quimper, kan du enkelt hyra hus i Frankrike via NOVASOL. NOVASOL har förmedlat semesterbostäder sedan 1968 och har ett stort utbud av semesterhus i Bretagne. På vår hemsida kan du se våra klassiska franska hus och lägenheter, och kan även boka online. Har du frågor eller vill ha hjälp med att hyra hus i Frankrike är du välkommen att ringa vår svenska kundservice!