Sevärdheter och aktiviteter i Aquitaine

Aquitaine finns mycket att se: Historiska slott och borgar, medeltida byar och städer och ett tjusigt landskap. Och här finns också mycket för hela familjen att göra. För att göra planeringen av semestern lite lättare, har vi valt ut några kända och intressanta sevärdheter och attraktioner från området.

Vi vill önska dig och ditt resesällskap mycket nöje och avkoppling i NOVASOLs semesterhus i Aquitaine.

  • Grottan i Lascaux: Denna välkända grotta ligger Vèzèredalen och där kan man se några av mänsklighetens äldsta konstverk. Grottmålningarna är antagligen ungefär 15.000 år gamla och föreställer olika djur, bl a hästar, oxar och hjort. Man kan även se dragen av mänskliga händer. Grottan upptäcktes 1940 och öppnades för allmänheten åtta år senare. Tyvärr påverkade alla besöken målningarna, så 1963 stängdes grottan. Sedan dess har man försökt att bibehålla målningarna genom att ha speciella ventilationssystem. Idag kan man se bilder, som är en direkt kopia av målningarna.
  • Domme: Den lilla staden Domme är en riktig pärla vid Dordogne. Den ligger ovanför floden som en fästning och härifrån har man en fantastisk utsikt över Périgord Noir. Härifrån kommer också svamparnas svamp - tryffeln och det är också denna exklusiva svamp, som gjort området berömt. Man kan också titta på spår från tempelriddarnas tid i form av graffiti på Porte des Tours - stadsmuren
  • St Emilion: St Emilion en medeltida liten by omgiven av vinodlingar är en av Frankrikes mest populära. St Emilion finns med på UNESCOs världsarvslista. Här kan man gå på en romantisk promenad på de små gatorna. Passa också på och titta på konsthantverkarnas arbete. Här kan man också köpa med sig en härlig mandelkaka. St Emilion är också välkänt för sitt speciella vin.
  • Forntidsmuseum: Det nationella Forntidsmuseet i Eyzies-de-Tayac visar förhistoriska bosättningar och utgrävningar från en sedan länge svunnen tid
  • Slottsmuseet i Pau, musée Asiatica in Biarritz: (Pyrénées Atlantiques), är Henrik IV av Frankrikes födelsehus. Det byggdes på medeltiden, men blev känt långt senare. Idag kan man titta på en utställning med olika verk från Henrik IV tid. Vår första kung av Bernadottefamiljen, Karl XIV Johan kommer också från Pau.
  • La Coccinelle: Nöjesparken där både barn och vuxna roa sig i en nöjes- och djurpark. Den ligger 55 km från Bordeaux och i närheten av Arcachon. Här finns bland annat en tio meter hög jätterutschkana och mer än 800 djur. Det är ofta en stor upplevelse för barnen, som kan få klappa och kela med många av djuren, kanske till och med mata dem. Med andra ord en härlig utflykt och upplevelse för hela familjen.
  • Kid Parc: Nöjesparken ligger i Gujan Mestras och här väntar en mängd attraktioner för barn mellan 0-12 år. Upplevelserna avlöser varandra - från karuseller, piratskepp, berg- och dalbana till en jättestudsmatta - något för alla barn. Så planera in en dag här full av lek och glädje. Parken är vanligtvis öppen från april till november.