Naturupplevelser i Aquitaine

Upptäck naturen i Aquitaine genom ett semesterhus

Naturen i Aquitaine erbjuder allt du kan önska dig när du vill hyra semesterhus i Frankrike. Här finns det svalkande havet, vackra sjöar, höga berg och förtrollande skogar. I väster rullar vågorna in över Aquitaines stränder och Golfströmmen ser till att klimatet är behagligt. Området Le Bordelais har lika många soltimmar per år som södra Frankrike.

Aquitaine är Frankrikes tredje bredaste region sett till ytan. Det finns också ett brett utbud av naturupplevelser i Aquitaine. Regionen har en 250 kilometer lång kuststräcka med många berömda badorter. Kustlandskapet mellan badorterna skiljer sig åt på flera sätt.

Området Médoc är kanske mest känt för sitt vin, men här finns också en 90 kilometer lång atlantkust. Ett annat exempel på vacker natur i Aquitaine är Le Bassin d’Arcachon. Vattnet i den berömda bukten har samma färg som i en lagun. Vackra sanddynor höjer sig mot himlen. La dune du Pilat är Europas högsta sanddyna och ligger i Bassin d’Arcachon.

Kom nära Aquitaines natur

Silverkusten och Frankrikes största sjö

Området Les Landes kallas även silverkusten och här finns en 106 kilometer lång kustremsa. De kraftfulla vågorna lockar surfare från hela världen. Surfentusiasten som vill hyra semesterhus i Aquitaine får se till att hamna i närheten av Les Landes. Även staden Biarritz på den baskiska kusten är ett paradis för surfare. Den baskiska kusten bjuder på varierande stränder, spännande aktiviteter, goda maträtter och vacker aktiekur.

I Aquitaine ligger Frankrikes största sjö. Den 6000 hektar stora sjön Carcans –Hourtin –Maubuisson ligger en timmes bilväg nordväst om Bordeaux och är ett måste för alla vattenälskare som tänker hyra semesterhus i Aquitaine. Förutom att sola kan man spela golf, cykla, segla eller åka vattenskidor.

Vandra i berg och promenera i skogar

Bergskedjan Pyrénéerna bildar en naturlig gräns mot Spanien. I Aquitaine kallar man bergen för Pyénées Atlantique eftersom de sträcker sig ända till Atlanten. Här finns en nationalpark där Aquitaines vackra natur är bevarad. Om du och din familj har tänkt hyra semesterhus i Aquitaine får ni många möjligheter att vandra i bergen, fiska, åka skidor eller testa på forsränning.

I regionen finns även fantastiska skogar där ni kan njuta av naturen i Aquitaine. I Dordogne finns skogen Périgord vert och utanför Gascogne ligger Parc Naturel Régional des Landes som är en av Europas största skogar. Skogen är idealisk för promenader, pick-nick och ridturer. Här kan ni hitta eftertraktade tryfflar, se hjortar och andra vilda djur.

Ett klick närmare naturen

Om du och din familj är intresserad av att hyra semesterhus i Frankrike och uppleva naturen i Aquitaine, kan ni boka vistelsen här på vår hemsida. Vi på Novasol har arbetat med stuguthyrning sedan 1968 och finns på många platser i Europa. Våra representanter inspekterar alla våra semesterhus för att ni ska kunna känna er trygga när ni till exempel ska hyra hus i Aquitaine. Bienvenue!