Attraktioner i Gironde

Hyr ett semesterhus i Gironde som bas för att utforska områdets alla sevärdheter

Gironde och framför allt Bordeaux är synonymt med vin. Men det finns även många andra attraktioner i Gironde. Besök det berömda slottet Brède, shoppa i Bordeaux eller bada i le Bassin d’Arcachon. Att hyra ett semesterhus eller lägenhet är det absolut enklaste sättet att uppleva Frankrike på fransmännens vis.

Med bil kan du enkelt besöka vingårdarna och ta dig runt bland olika attraktioner i Gironde. Besök vinområdet Saint-Emilion som klassats som världsarv av UNESCO, Margaux och Sauternes. Från Gironde kommer kända viner som Cheval-Blanc, Haut-Brion och Petrus. Ta en dagsutflykt till något av de kända vinslotten som till exempel château Desmirail eller château de La Tour Blance.

Gironde är ett bra resmål om man tycker om att bada, segla eller paddla kanot. I området finns tre stora sjöar, ett flertal floder och den berömda bukten le bassin d’Arcachon. I väster inbjuder atlantkusten till ett uppfriskande dopp.

Upplev staden Bordeaux

Staden Bordeaux är en av många attraktioner i Gironde. Här finns vackra byggnader som man kan upptäcka till fots eller från cykelsadeln. Besök Bordeauxs äldsta kyrka Basilique Saint-Seurin som är rankad som världsarv av UNESCO eller den romersk-galliska amfiteatern Palais Gallien. Det vackra medeltidsmonumentet La Grosse Cloche är helt klart värt ett besök. När mörkret faller blir Bordeaux om möjligt ännu vackrare.

I Bordeaux finns mycket kultur att uppleva. Gå på opera, teater eller bio under din vistelse i staden. Här finns även ett flertal intressanta museer som har utställningar om allt mellan konst och design till lokalhistoria och vin. Bordeaux är också staden för den shoppingintresserade. Rue Sainte-Catherine är en av Europas längsta shoppinggator och har något för alla plånböcker. Här ligger även det storslagna varuhuset Galeries Lafayette.

Kända slott och borgar

Planerar du att hyra hus i Gironde så kan du göra ett besök till slottet Brède där den franske filosofen och författaren Montesquieu föddes och växte upp. Här skrev Montesquieu en del av sitt verk Lagarnas anda. Beundra det vackra 1700-talsslottet Malle som även gör vin. Andra sevärdheter i Gironde är medeltidsslottet Villandraut, en borg som skulle försvara fransmännen mot engelsmännen under hundraårskriget som rasade under 1300-1400-talet.

Bara ett klick från att upptäcka alla spännande attraktioner i Gironde

Om du är intresserad av att besöka Bordeaux och alla berömda vinområden kan du hyra hus i Gironde på vår hemsida. Novasol har förmedlat semesterbostäder sedan 1968 och är Sveriges största förmedlare av kvalitetssäkrade hus och lägenheter. Vi finns i stora delar av Europa och har ett brett utbud av bostäder i Frankrike. Att boka semesterbostad via oss är enkelt och säkert, alla våra hyresobjekt besiktas regelbundet för att du ska kunna känna dig trygg. Novasol har kontor i Sverige och du kan alltid höra av dig till vår kundservice om du till exempel har frågor kring att hyra semesterhus i Gironde. Bienvenue!