Attraktioner i Dordogne

Ha ett semesterhus i Dordogne som bas för att utforska departementets alla sevärdheter

Det finns många spännande attraktioner i Dordogne och många platser att upptäcka. De förhistoriska grottmålningarna i Vézèredalen, vackra slott och vingårdar är några exempel på sevärdheter i Dordogne. Även finsmakaren gör bäst i att boka en resa till Dordogne illa kvickt.

Dordogne är ett departement i den vackra regionen Aquitaine. Här vilar mänsklighetens vagga. För 400 000 år sedan bodde våra förfäder i Dordogne och väggarna i Vézèredalen bär på vittnesmål från deras tid. I dalen finns 15 målningar som är klassade som världsarv av UNESCO. Den världsberömda Lascauxgrottan är en av många attraktioner i Dordogne.

Vackra parker, slott och andra attraktioner i Dordogne

Det bästa sättet att uppleva området är att hyra ett semesterhus i Dordogne. Då finns gott om tid att titta på områdets 1001 slott. Det vackra slottet Château Jumilhac, 1600-talsslottet Château de Puyguilhem eller slottet Château de Losse som ligger vid Vézèrefloden, är väl värda ett besök.

Förutom sina förhistoriska grottmålningar är Dordogne välkänt för sin skönhet. I departementet finns många vackra parker och trädgårdar anlagda i olika stilar som till exempel typisk fransk, romantisk eller modern. I området finns även tio byar som ligger på topplistan över Frankrikes vackraste städer. Byarna Belvès, Beynac-et-Cazenac och Monpazier är alla attraktioner i Dordogne.

En gastronomi utöver det vanliga

I departementet finns många attraktioner och sevärdheter för matentusiasten. Här finns även ett flertal välrenommerade restauranter. Lokala delikatesser är 'den svarta diamanten' tryffeln, gåsleverpaté, nötter, kastanjer, äpplen och jordgubbar. I Dordogne finns fyra matrutter. Följ foie gras-rutten, nöt-rutten, äppel-rutten eller vin-rutten. Det finns även ett flertal delikatessmuseum i området. Besök La Maison du Foie Gras i Thiviers, Tryffelmuseet i Sorges eller Chokladmuseet i Terrasson.

Upplev Frankrike och Dordogne på riktigt

Om du är nyfiken på att uppleva alla spännande attraktioner i området, kan du hyra ett semesterhus i Dordogne på vår hemsida. Att boka hus eller lägenhet via oss är enkelt och säkert. Novasol har funnits sedan 1968 och är i dag Europas ledande förmedlare av kvalitetssäkrade semesterhus. Företagets representanter inspekterar objekten regelbundet så att du kan känna dig trygg när du till exempel vill hyra hus i Aquitaine.