Naturupplevelser i Alsace

Upptäck naturen i Alsace genom ett semesterhus

Alsace är Frankrikes minsta region och ligger nära gränsen till Tyskland och Schweiz. Under årens lopp har regionen många gånger tillhört Tyskland och i dag är Alsace en blandning av sitt tyska och franska arv. Regionen ligger i nordöst och här finns vackra naturreservat, höga berg och slingrande floder. Ett bra sätt att uppleva naturen i Alsace är att hyra hus som bas.

Alsace är en region med mycket vatten och det är ingen slump att en stadsdel i staden Colmar kallas för Lilla Venedig. Den 184 kilometer långa floden Le Rhin flyter genom både Frankrike och Tyskland. Det finns fem kanaler i området. Att ta en båttur längs floden eller på någon av kanalerna är ett bra sätt att få se naturen i Alsace.

Naturupplevelser och spännande legender

Den naturintresserade ska definitivt hyra semesterhus i Alsace. I regionen finns inte mindre än 21 naturreservat. Det äldsta, la Petite Camargue Alsacienne, ligger i söder och här finns många chanser att njuta av djur och natur i Alsace. Över hälften av ytan i nationalparken Des Voges du Nord täcks av skog. Här kan ni få syn på vilda djur som till exempel hjortar. Har ni riktig tur kan ni även se lodjur under promenaden.

Alsace ligger i lä tack vare den stora bergskedjan Des Voges. Bergets högsta punkt, Le Grand Ballon, är en del av nationalparken Des Voges du Nord och sträcker sig 1424 meter över havet. Här kan ni uppleva naturen i Alsace genom att vandra, cykla eller följa vinrutten La Route des Vins d’Alsace.

Sjön Lac Blanc ligger på 1055 meters höjd och är en av Alsace många naturupplevelser. Sjön har fått sitt namn efter färgen på sjöbottens vita sand. Lac Blanc är omgiven av bergsmassivet Des Voges och vacker granskog. Från en klippavsats har ni fantastisk utsikt över sjön. Klippavsatsen påminner om en fästning som i folkmun kallas Hans slott. Legenden säger att slottet beboddes av en ond härskare vid namn Hans som spred skräck bland befolkningen. I området finns även en mountainbikepark som är värd ett besök när ni ska hyra semesterhus i Alsace.

Ett enkelt sätt att komma till Frankrike

Är du och din familj intresserade av att hyra semesterhus i Alsace, kan ni boka snabbt och enkelt via vår hemsida. Vi har hyrt ut semesterbostäder sedan 1968 och är i dag Sveriges största förmedlare av kvalitetssäkrade semesterhus. Vi har inspekterat alla semesterhus för att du ska kunna känna dig trygg när du till exempel vill hyra hus i Frankrike. Välkommen till oss när du ska hyra semesterhus i Alsace!