Attraktioner i Alsace

Sevärdheter och aktiviteter för dig som ska hyra hus i Alsace för semestern

Att hyra semesterhus i Frankrike är det bästa sättet att uppleva regionen, komma närmare kulturen och få chansen att leva som en äkta fransman. Novasol har Sveriges största utbud av kvalitetssäkrade semesterhus i Frankrike.

Även om Alsace är Frankrikes minsta region, finns det gott om saker att göra i Alsace. Regionen är välkänd för sina viner, sin vackra natur och sina mysiga städer. Vare sig om ni vill ha en avkopplande semester eller är sugna på äventyr så hittar ni det genom att hyra hus i Alsace.

Alsace är världsberömd för sina goda viner. Vägen La Route des Vins d’Alsace slingrar sig 170 kilometer längs foten av bergsmassivet Les Voges. Att kunna besöka de vackra vingårdarna och provsmaka viner är ett av många privilegier med att hyra ett semesterhus i Frankrike.

Stadssemester

Det finns många sevärdheter i Alsace. Strasbourg är regionens mest kända stad. Här finns Europaparlamentet, Strasbourgs gotiska katedral Notre Dame, spännande museum och restauranger. Ett besök i pittoreska stadsdelen Le Petit France med hus i 1600-1700-talsstil är ett måste när du hyr hus i Alsace.

Staden Colmar kallas även för Alsace vinhuvudstad. Här finns gastronomiska upplevelser, museet Unterlinden, den årliga jazzfestivalen och vinmässan Foire aux Vins D’Alsace. Missa heller inte stadsdelen som kallas för Lilla Venedig.

Strasbourg - en attraktion i sig i Alsace

Semester för den aktive

Att hyra semesterhus i Alsace garanterar en omväxlande semester och det finns gott om attraktioner i området. Ta en långpromenad, spela golf på en av de tolv golfklubbarna i området eller vandra bland bergen Les Voges. En fin vandringsrutt är Route des Crêtes via Col de la Schlucht där ni får en underbar panoramautsikt över landskapet från Le grand Ballon.

För cykelentusiasten finns många aktiviteter i Alsace. Här finns en sträcka på nästan 2000 kilometer att cykla på. Från Alsace kan ni cykla till Frankrikes grannländer via vägen Trois Pays (tre länder). Den uthållige kan cykla ända ned till Svarta havet. Våghalsen kör genom bergsmassivet des Voges. Andra attraktioner för den cykelfrälste är mountainbikeparken Lac Blanc som ligger i ett naturskönt område och som har utmaningar för alla nivåer.

Om ni hyr semesterhus i Alsace på vintern, finns det många bra backar i regionen. För slalomälskaren rekommenderas skidorten Champ du Feu i närheten av Strasbourg. Här finns liftar och många backarmed olika svårighetsgrad.

Om du är intresserad av hyra hus i Alsace kan du enkelt boka här på vår hemsida.