Aktiviteter och sevärdheter i Frankrike

Ta del av alla attraktioner i Frankrike med ett semesterhus som bas

Med ett semesterhus i Frankrike har du givetvis möjlighet att nyttja en mängd sevärdheter och attraktioner. Här finns historiska byggnadsverk, som ofta blivit till symboler, men också vackra naturminnen. Att välja bland denna uppsjö av sevärdheter i Frankrike är naturligtvis mycket svårt, men vi väl ändå lyfta fram några saker, där en del är världsberömda och andra mindre kända, men ändå väl värda ett besök. Så titta under det område, som du och ditt resesällskap är intresserad av eller där ni hittat ert semesterhus i Frankrike och se vad man kan göra. Trevlig resa!

Exempel på attraktioner i Frankrike

  • Picasso museet: I Antines på Franska Rivieran ligger Picasso museet. År 1946 flyttade Pablo Picasso in i det gamla Grimaldislottet i Antibes och sedan dess finns här ett museum. Här kan man titta på fler än 200 målningar och andra verk av Pablo Picasso. Men det är inte bara Picassos verk som finns här, utan även konstnärer som Alexander Calder, Max Ernst, Germaine Richier, Anne och Patrick Poirier samt Fernand Léger finns representerade på museet.
  • Pignes Pinjetåget: Följ med på en historisk resa med det s.k. Pinjetåget. Det går varje veckohelg under sommaren mellan Nice och Digne. På tågresan åker man genom 25 tunnlar och över fler än 30 broar. Den mysiga turen tar ungefär 3,5 timmar och måste bokas i förväg.
  • Louvren: Du kanske tillhör dem som tycker att tavlan Mona Lisa får alldeles för stor uppmärksamhet, men när du väl står där framför henne, så är det något magiskt. I det stora konstmuséet Louvren i Paris finns dock många andra skatter – allt från egyptiskt guld, verk av de stora franska målarna till antika marmorskulpturer. Det räcker inte med en dag om man vill titta på allt. Louvren är öppet dagligen förutom tisdagar.
  • Cistercienserkloster Sénanque: Mitt bland lavendelfälten ligger cisternklostret Sénanque i Provence med anor från 1100-talet. Genom sin atmosfär av harmoni och lugn förtrollar det sina besökare, som har hittat till denna lilla by. År 1989 bosatte sig munkar i klostret igen. Klostret är en av de mest betydelsefulla byggnaderna från den provencalska romantiken. Det är öppet dagligen, förutom under sommarmånaderna, då man bara kan besöka det på eftermiddagarna
  • Paul Cezanne: Konstnären kommer från det fantastiska Montagne Sainte-Victoire i Provence, som är väl värt ett besök. Över den röda jorden vaktar vita klippor mot en blå himmel. Silhuetten av denna klippvägg är Aix-en-Provences husberg och framför allt välkänt genom Paul Cézannes tavlor. Även Pablo Picasso har bott här. Han köpte ett slott i Vauvenargues och ligger även begravd här. Här kan man ge sig ut på vandring till klostret vid Croix de Provence, varifrån man har en härlig utsikt.
  • Nausicaá¡: Europas största havspark i Boulogne-sur-Mer i regionen Nord pas-de-Calais presenteras en mängd från havets värld. Här finns faktiskt 34.000 levande organismer i 4,5 miljoner liter vatten. Det finns en mängd stora akvarier med spänannde fiskar att titta på. Programmet förändras genom olika temautställningar. Öppet dagligen (ej 25/12).
  • Katedralen i Strasbourg: Är nog den mest kända byggnaden i hela Alsace. Man började bygga katedralen redan på 1100-talet och var inte klar förrän på 1400-talet. Från utsiktstornet, som man når genom att gå uppför 332 trappsteg, har man en fantastisk utsikt över Strasbourg och Alsace. Rosettfönstrena på den västra fasaden är speciellt sevärda. Det finns även ett astronomiskt ur, som slår varje dag kl halv ett. Katedralen i Strasbourg är öppen varje dag.
  • Borgen Fleckenstein: Är ett måste för alla borgfantaster. Högt uppe på en enorm klippa i norr Vogesen i Alsace ligger den sedan 1100-talet. Från borgen kan man ge sig ut på en vandring till de närliggande ruinerna Löwenstein och Hohenburg. Klostret vid Mont Saint Michel i Frankrike

     

Passa på att hyra hus i Frankrike för att uppleva alla sevärdheter

Det bästa sättet att uppleva alla attraktioner i Frankrike tycker vi givetvis är genom att hyra ett semesterhus i landet. Att hyra hus i Frankrike är en perfekt bas för att själv sätta ramarna för semestern. Eftersom våra semesterhus är privatägda och som regel ligger lite utanför städerna, väljer de flesta gäster att färdas med bil. Bilen är sedan ett utmärkt färdmedel för att ta kortare och längre turer från ditt semesterhus för att upptäcka landet. Vill du hyra hus i Frankrike är du välkommen till oss på Novasol. Här på vår hemsida har du möjlighet att söka samt boka semesterhus och lägenheter direkt online.