Sevärdheter och aktiviteter i Vejlby Klit

Västjylland är alltid en bra utgångspunkt för utflykter till några av Danmarks bästa attraktioner, som t.ex. Legoland i Billund, Givskud Zoo vid Give och Fiskeri- och Sjöfartsmuseet i Esbjerg. Utöver det så finns det en rad aktiviteter och attraktioner i området t.ex. surfcenter i Hvide Sande, bowling- och fitnesscenter Söndervig, Jyllandsakvariet och upplevelsecentret Kystcentret i Thyborön, Sandskulpturfestival i Söndervig och självklart otaliga fiskemöjligheter. Bland annat havsfiske vid Hvide Sande eller Thyborön och put & take fiske.

Området har även en mängd konsthantverkare med mindre utställningar och flera olika evenemang pågår under året, bl.a. Sildefestival i Hvide Sande, cykelloppet Fjorden Rundt, fiskeauktion i Hvide Sande och North Sea Beach Marathon med mål utanför Hvide Sande. Den närliggande staden Ringköbing är alltid värd ett besök. De gamla husen och vindlande gamla gator ger karaktär åt staden som särskilt under sommaren är livlig med levande musik och aktiviteter på stadens torg.

Med andra ord finns det goda möjligheter till att uppleva attraktioner när du hyr ett semesterhus i Vejlby Klit.

LEGOLAND

LEGOLAND i Billund finns det fartfyllda och spännande upplevelser och attraktioner överallt. LEGOLAND är platsen där både stora och små leker och får massor med nya idéer. Kreativiteten och fantasin får vingar när det leks och lärs, upptäcks och utforskas. Riddare i rustningar, pirater, cowboys, vilda indianer och mycket, mycket mer. Kort sagt: En fartfylld lekplats för hela familjen. Och bäst av allt: Det händer hela tiden något nytt och spännande på LEGOLAND.

Givskud Zoo

Som ett fönster mot naturen erbjuder Givskud Zoo närkontakt med vilda djur från fem kontinenter. På Givskud Zoo står man ansikte mot ansikte med djuren och upplever deras verkliga storlek, deras ljud och deras lukt. Givskud Zoo startade 1969 som Lejonparken med endast lejon. Sedan dess har djurbeståndet utökats med många nya arter och idag finns det mer än 120 olika djurarter i parken. Åk på safari i egen bil eller åk med safaribussen och upplev bland annat lejon, giraffer, gorillor, schimpanser och flodhästar.

Fiskeri- och Sjöfartsmuseet

Fiskeri- och Sjöfartsmuseet i Esbjerg samlade utställningsyta är 14 000 m2 fördelat på fiskeutställning, sjöfartsutställning, frilandsutställning, saltvattensakvarium, sälarium och minkanläggning.

Här hittar du bland annat historien om sjöfarten i Vadehavet, Frilandsmuseum med diverse djur, saltvattensakvarium med en mängd fiskar och självklart sälariet med två olika sälarter.

Inköpsmöjligheter

I de flesta sommarhus- och stugområdena finns mindre livsmedelsbutiker, som dock oftast har vinterstängt – den lokala köpmannen i Söndervig har dock öppet året runt. I Ringköbing, Hvide Sande och Ulfborg finns större livsmedelskedjor och i Ringköbing en gågata med diverse butiker.

Insidertips

Fyrtornen i Nr. Nebel och Bovbjerg är väl värda ett besök. Härifrån har du en fantastisk utsikt över både den hänförande naturen och det fascinerande Vesterhavet.