Sevärdheter och aktiviteter vid Ringköbing Fjord

Västjylland är alltid en bra utgångspunkt för utflykter till några av Danmarks bästa attraktioner, som t.ex. Legoland i Billund, Givskud Zoo vid Give och Fiskeri- og Söfartsmuseet i Esbjerg. I området finns även en rad intressanta aktiviteter och attraktioner som t.ex. Fiske- och Familiepark West i Ringköbing, Akvarium och Fiskerimuseet i Hvide Sande, Holmsland Klit Golf och fågelreservatet Tipperne i södra delen av Ringköbing Fjord. Varje år hålls den traditionella North Sea Beach Marathon längs västkusten med målgång i Hvide Sande. Den återkommande Sildefestival är en hit, speciellt hos sportfiskare men även andra har stor glädje av festivalen. Det finns många möjligheter till att uppleva attraktioner med ett semesterhus vid Ringköbing Fjord.

LEGOLAND

LEGOLAND i Billund finns det fartfyllda och spännande upplevelser och attraktioner överallt. LEGOLAND är platsen där både stora och små leker och får massor med nya idéer. Kreativiteten och fantasin får vingar när det leks och lärs, upptäcks och utforskas. Riddare i rustningar, pirater, cowboys, vilda indianer och mycket, mycket mer. Kort sagt: En fartfylld lekplats för hela familjen. Och bäst av allt: Det händer hela tiden något nytt och spännande på LEGOLAND.

Givskud Zoo

Som ett fönster mot naturen erbjuder Givskud Zoo närkontakt med vilda djur från fem kontinenter. På Givskud Zoo står man ansikte mot ansikte med djuren. Man upplever deras verkliga storlek, deras ljud och deras lukt. Givskud Zoo startade 1969 som Lejonparken med endast lejon. Sedan dess har djurbeståndet utökats med många nya arter och idag finns det mer än 120 olika djurarter i parken. Åk på safari i egen bil eller åk med safaribussen och upplev bland annat lejon, giraffer, gorillor, schimpanser och flodhästar.

Fiskeri- och Sjöfartsmuseet

Fiskeri- och Sjöfartsmuseet i Esbjerg samlade utställningsyta är 14 000 m² fördelat på fiskeutställning, sjöfartsutställning, frilandsutställning, saltvattensakvarium, sälarium och minkanläggning.

Här hittar du bland annat historien om sjöfarten i Vadehavet, Frilandsmuseum med diverse djur, saltvattensakvarium med en mängd fiskar och självklart sälariet med två olika sälarter.

Inköpsmöjligheter

Den södra delen av Holmsland Klit innehåller en rad mindre livmedelsbutiker, men endast ett fåtal har öppet året om. Större inköp kan göras i Hvide Sande eller Nr. Nebel medan möjlighet till shopping finns i Ringköbing, Holstebro, Herning, Varde och Esbjerg.

Insidertips

Fiskeauktion i Hvide Sande. Gör en bra affär i auktionshallen i Hvide Sande.