Sevärdheter och aktiviteter i Kvie Sö

Från Kvie Sö kan du ta dig till flera av Danmarks attraktioner. Fördelen men de korta avstånden i landet är att det är lättare att ta sig till sevärdheter jämfört med många andra destinationer. Hyr en av våra stugor i Kvie Sö och välj sedan vilka attraktioner du vill besöka. 

Givskud Zoo

Som ett fönster mot naturen erbjuder Givskud Zoo närkontakt med vilda djur från fem kontinenter. På Givskud Zoo står man ansikte mot ansikte med djuren och upplever deras verkliga storlek, deras ljud och deras lukt. Givskud Zoo startade 1969 som Lejonparken med endast lejon. Sedan dess har djurbeståndet utökats med många nya arter och idag finns det mer än 120 olika djurarter i parken. Åk på safari i egen bil eller åk med safaribussen och upplev bland annat lejon, giraffer, gorillor, schimpanser och flodhästar.

LEGOLAND

LEGOLAND i Billund finns det fartfyllda och spännande upplevelser och attraktioner överallt. LEGOLAND är platsen där både stora och små leker och får massor med nya idéer. Kreativiteten och fantasin får vingar när det leks och lärs, upptäcks och utforskas. Riddare i rustningar, pirater, cowboys, vilda indianer och mycket, mycket mer. Kort sagt: En fartfylld lekplats för hela familjen. Och bäst av allt: Det händer hela tiden något nytt och spännande på LEGOLAND.

Fiskeri- och Sjöfartsmuseet

Fiskeri- och Sjöfartsmuseet i Esbjerg samlade utställningsyta är 14 000 m2 fördelat på fiskeutställning, sjöfartsutställning, frilandsutställning, saltvattensakvarium, sälarium och minkanläggning.

Här hittar du bland annat historien om sjöfarten i Vadehavet, Frilandsmuseum med diverse djur, saltvattensakvarium med en mängd fiskar och självklart sälariet med två olika sälarter.

Inköpsmöjligheter

Mindre livsmedelsbutiker i Ansager ca. 3 km bort.

Varde och Grindsted har större livsmedelskedjor och diverse specialbutiker.

Insidertips

Beläget bara 25 minuters körning från Legoland, är Kvie Sö en perfekt utgångspunkt. Ta god tid på er på Legoland och fördela besöket över två dagar.