Sevärdheter och aktiviteter vid Jegum Ferieland

Västjylland är alltid en bra utgångspunkt för utflykter till några av Danmarks bästa attraktioner, som t.ex. Legoland i Billund, Givskud Zoo vid Give och Fiskeri- och Sjöfartsmuseet i Esbjerg. Därutöver finns en rad mindre attraktioner och sevärdheter i området, bland annat Minibyen i Varde, Blåvandshuk Idrottscenter i Oksböl och Blåvand Zoo.

Med ett semesterhus i Jegum Ferieland har du goda möjligheter till utflykter med aktiviteter och attraktioner på schemat. Bara semesterhusområdet Jegum Ferieland i sig bjuder på goda aktivitetsmöjlgheter.

LEGOLAND

LEGOLAND i Billund finns det fartfyllda och spännande upplevelser och attraktioner överallt. LEGOLAND är platsen där både stora och små leker och får massor med nya idéer. Kreativiteten och fantasin får vingar när det leks och lärs, upptäcks och utforskas. Riddare i rustningar, pirater, cowboys, vilda indianer och mycket, mycket mer. Kort sagt: En fartfylld lekplats för hela familjen. Och bäst av allt: Det händer hela tiden något nytt och spännande på LEGOLAND.

Givskud Zoo

Som ett fönster mot naturen erbjuder Givskud Zoo närkontakt med vilda djur från fem kontinenter. På Givskud Zoo står man ansikte mot ansikte med djuren och upplever deras verkliga storlek, deras ljud och deras lukt. Givskud Zoo startade 1969 som Lejonparken med endast lejon. Sedan dess har djurbeståndet utökats med många nya arter och idag finns det mer än 120 olika djurarter i parken. Åk på safari i egen bil eller åk med safaribussen och upplev bland annat lejon, giraffer, gorillor, schimpanser och flodhästar.

Fiskeri- och Sjöfartsmuseet

Fiskeri- och Sjöfartsmuseet I Esbjergsamlade utställningsyta är 14 000 m2 fördelat på fiskeutställning, sjöfartsutställning, frilandsutställning, saltvattensakvarium, sälarium och minkanläggning.

Här hittar du bland annat historien om sjöfarten i Vadehavet, Frilandsmuseum med diverse djur, saltvattensakvarium med en mängd fiskar och självklart sälariet med två olika sälarter.

Inköpsmöjligheter

Köpmannen i Jegum erbjuder ett litet urval av dagligvaror. För större inköp hänvisas till närliggande Oksböl med flera större livsmedelskedjor.

I Varde och Esbjerg är urvalet stort. Ta t.ex. en tur på Jyllands längsta gågata i Esbjerg.

Insidertips

Lekplats med hoppkuddar och minigolf.