Sevärdheter och aktiviteter i Henne Strand

Västjylland är alltid en bra utgångspunkt för utflykter till några av Danmarks bästa attraktioner, som t.ex. Legoland i Billund, Givskud Zoo vid Give och Fiskeri- och Sjöfartsmuseet i Esbjerg. Detta kommer du märka när du valt att hyra stuga i Henne strand

Därutöver erbjuder Henne Strand och området kring Henne på en rad mindre attraktioner som t.ex. ljusstöperi, glasblåseri och diverse konstutställningar. Henne Strand har också specialbutiker, restauranger och caféer och har alltså mycket mer att erbjuda än bara den härliga stranden.

I Houtrup finns bland annat minigolf och hästuthyrning och inte långt därifrån ligger Nr. Nebel Idrottscenter med en stor simhall.

LEGOLAND

LEGOLAND i Billund finns det fartfyllda och spännande upplevelser och attraktioner överallt. LEGOLAND är platsen där både stora och små leker och får massor med nya idéer. Kreativiteten och fantasin får vingar när det leks och lärs, upptäcks och utforskas. Riddare i rustningar, pirater, cowboys, vilda indianer och mycket, mycket mer. Kort sagt: En fartfylld lekplats för hela familjen. Och bäst av allt: Det händer hela tiden något nytt och spännande på LEGOLAND.

Givskud Zoo

Som ett fönster mot naturen erbjuder Givskud Zoo närkontakt med vilda djur från fem kontinenter. På Givskud Zoo står man ansikte mot ansikte med djuren och upplever deras verkliga storlek, deras ljud och deras lukt. Givskud Zoo startade 1969 som Lejonparken med endast lejon. Sedan dess har djurbeståndet utökats med många nya arter och idag finns det mer än 120 olika djurarter i parken. Åk på safari i egen bil eller åk med safaribussen och upplev bland annat lejon, giraffer, gorillor, schimpanser och flodhästar.

Fiskeri- och Sjöfartsmuseet

Fiskeri- och Sjöfartsmuseet i Esbjerg samlade utställningsyta är 14 000 m2 fördelat på fiskeutställning, sjöfartsutställning, frilandsutställning, saltvattensakvarium, sälarium och minkanläggning.

Här hittar du bland annat historien om sjöfarten i Vadehavet, Frilandsmuseum med diverse djur, saltvattensakvarium med en mängd fiskar och självklart sälariet med två olika sälarter.

Natur och Fågelreservatet Tipperne

Besök natur- och fågelreservatet Tipperne i den södra delen av Ringköbing Fjord. Ett stort, fredat område med unik natur och ett stort bestånd av fåglar.

Blåbjerg utsiktsklit. Njut av den enastående utsikten över Vesterhavet eller upplev klitten från vatten där den, i rätt ljus, får ett blåaktigt sken.

Inköpsmöjligheter

I både Henneby, Henne Strand och Houstrup finns mindre livsmedelsbutiker och i Nr. Nebel finns större livsmedelskedjor. Möjlighet till större inköp och shoppingturer finns i Varde och Esbjerg.