Sevärdheter och aktiviteter i Blåvand

Mycket finns att uppleva om du spenderar semestern i ett semesterhus i Blåvand. Förutom de närliggande attraktionerna Legoland, Givskud Zoo och Fiskeri- och Sjöfartsmuseet som belägna bara 1 – 1 1/2 timmes körning från Blåvand, finns det i och omkring Blåvand en lång rad aktivitetsmöjligheter för såväl stora som små.

Blåvands sevärdheter som bör nämnas är bland annat: Blåvand Fyr, Bunkermuseet Tirpitz, Blåvand Zoo, Cykeluthyrning, Bowling, Blåvand aktivitetscenter: med bland annat stor lekplats och tennisbanor utomhus.

Ho är beläget bara några kilometer från Blåvand och erbjuder bland annat goda ridmöjligheter och Blåvandshuk Golfklub har en fin 18-håls bana och en 9-håls par-3 bana.

Oksböl, ca. 15 km från Ho och Blåvand, hittar man Brandbilsmuseet, Ravmuseet och Blåvandshuk Idrottscenter som har ett stort badland, fitnesscenter och tennisbanor.

Sevärdheten Blåvands Fyr

LEGOLAND

LEGOLAND i Billund finns det fartfyllda och spännande upplevelser och attraktioner överallt. LEGOLAND är platsen där både stora och små leker och får massor med nya idéer. Kreativiteten och fantasin får vingar när det leks och lärs, upptäcks och utforskas. Riddare i rustningar, pirater, cowboys, vilda indianer och mycket, mycket mer. Kort sagt: En fartfylld lekplats för hela familjen. Och bäst av allt: Det händer hela tiden något nytt och spännande på LEGOLAND.

Givskud Zoo

Som ett fönster mot naturen erbjuder Givskud Zoo närkontakt med vilda djur från fem kontinenter. På Givskud Zoo står man ansikte mot ansikte med djuren och upplever deras verkliga storlek, deras ljud och deras lukt.Givskud Zoo startade 1969 som Lejonparken med endast lejon. Sedan dess har djurbeståndet utökats med många ny arter och idag finns det mer än 120 olika djurarter i parken. Åk på safari i egen bil eller åk med safaribussen och upplev bland annat lejon, giraffer, gorillor, schimpanser och flodhästar.

Fiskeri- och Sjöfartsmuseet

Fiskeri- och Sjöfartsmuseet i Esbjerg samlade utställningsyta är 14 000 m2 fördelat på fiskeutställning, sjöfartsutställning, frilandsutställning, saltvattensakvarium, sälarium och minkanläggning.

Här hittar du bland annat historien om sjöfarten i Vadehavet, Frilandsmuseum med diverse djur, saltvattensakvarium med en mängd fiskar och självklart sälariet med två olika sälarter.

Bunkermuseet Tirpitz

Tillbaka till det förflutna: Bunkern, som aldrig blev färdigbyggd, påbörjades av den tyska ockupationsmakten 1944. Efter ett antal år, när komplexet var avspärrat och man utan framgång bland annat försökt spränga byggnaden, öppnades den för offentligheten 1991. Huvudattraktionen är att komma in i anläggningen och föreställa sig, vad de många rummen var tänkta till.

Inköpsmöjligheter

På den unika huvudgatan i Blåvand, Blåvandsvej, finns ca 50 butiker med allt mellan himmel och jord. Tygbutiker, supermarkets, leksaksaffärer, restauranger och specialbutiker ligger sida vid sida. Om inte detta skulle täcka shoppingbehovet finns Jyllands längsta gågata i Esbjerg!