Sevärdheter och aktiviteter på södra Jylland

LEGOLAND

I Billund ligger LEGOLAND som överallt är fyllt av spännande upplevelser och attraktioner. LEGOLAND är platsen där både stora och små leker. Här får verkligen kreativiteten och fantasin vingar när man leker och lär samt upptäcker och utforskar. Här kan man till exempel uppleva riddare i rustningar, cowboys och vilda indianer och mycket mer. Hyr du någon av våra stugor på södra Jylland har du verkligen nära till denna populära nöjespark i Danmark. 

Givskud Zoo

Vill du hyra stuga på södra Jylland men ändå uppleva världen? Likt ett fönster mot naturen erbjuder Givskud Zoo nära kontakt med vilda djur från upp till fem kontinenter. Här kan du stå ansikte mot ansikte med alla djuren och uppleva på nära håll. Med det dåvarande namnet Löveparken, grundades Givskud Zoo 1969 och hade till en början endast lejon. Djurbeståndet har sedan dess utökats med massor av nya arter och idag kan du finna mer än 120 olika djurarter i parken. Åk t.ex. på safari i egen bil eller åk med safaribussen. Här finns en värld att uppleva för dig som hyr stugor eller semesterhus i Danmark.

Fiskeri- och Sjöfartsmuseet i Esbjerg

Fiskeri- och Söfartsmuseet samlade utställningsyta är 14 000 m2 fördelat på fiskeutställning, sjöfartsutställning, frilandsutställning, saltvattensakvarium, sälarium och minkanläggning.

Här hittar du bland annat historien om sjöfarten i Vadehavet, Frilandsmuseum med diverse djur, saltvattensakvarium med en mängd fiskar och självklart sälariet med två olika sälarter.