Sevärdheter och aktiviteter i Hejlsminde

Området är en perfekt utgångspunkt för utflykter och dagsturer till diverse attraktioner. T.ex. finns både Legoland, Givskud Zoo, Universe och Sommerland Syd inom en timmes körning. I närområdet finns också flera aktiviteter som är värda ett besök, t.ex. Skamlingsbanken, segling på Kolding Fjord, Koldinghus, Slotsöbadet i Kolding och hjulångaren Helene som seglar mellan Haderslev och Årö. Upplev allt genom att hyra semesterhus i Hejlsminde som bas för semestern.

LEGOLAND

LEGOLAND i Billund finns det fartfyllda och spännande upplevelser och attraktioner överallt. LEGOLAND är platsen där både stora och små leker och får massor med nya idéer. Kreativiteten och fantasin får vingar när man leker och lär, upptäcker och utforskar. Riddare i rustningar, pirater, cowboys, vilda indianer och mycket, mycket mer. Kort sagt En fartfylld lekplats för hela familjen. Och bäst av allt Det händer hela tiden något nytt och spännande på LEGOLAND.

Givskud Zoo

Som ett fönster mot naturen erbjuder Givskud Zoo närkontakt med vilda djur från fem kontinenter. På Givskud Zoo ser du djurens verkliga storlek, deras ljud och deras lukt. Givskud Zoo startade 1969 som Lejonparken och hade under de första åren bara lejon. Sedan dess har djurbeståndet utökats med många nya arter och idag finns det mer än 120 olika djurarter i parken. Åk på safari i egen bil eller åk med safaribussen och upplev bland annat lejon, giraffer, gorillor, schimpanser och flodhästar.

Sommerland Syd

Sommerland Syd är Södra Jyllands största nöjespark med fler än 84 spännande attraktioner för hela familjen. Bland annat finns Danmarks vildaste rutschkana här, ett jättestort badland med 20 vattenrutschbanor och poolanläggning. Actionland med gokarts, motocross och Tiger Mooncars. Safariland där barnen får möta Tarzan och King Kong. Piratland med sjörövarskepp och piratstig.

Inköpsmöjligheter

Man finner små livsmedelsbutiker i sommarhusområdena (få har helårsöppet) och inom ca. 2 mil ligger både Christiansfeld, Haderslev och Kolding med bland annat Kolding Storcenter med mer än 100 butiker.

Insidertips

I Hejlsminde finns en liten gårdsslaktare med eget charkuteri. Köp kvalitetskött till bra pris!

Lokala kännetecken

Christiansfeld honungskakans stad!