Sevärdheter och aktiviteter i Arrild Ferieby

Området runt omkring Arrild Feriby erbjuder en lång rad olika aktiviteter, från den återkommande Dragefestivalen på Römö, första helgen i september, till Hjemsted Oldtidspark där bland annat järnåldern blir levande i form av förhistoriska aktiviteter som t.ex. bågskytte och romerska kastmaskiner.

På Römö hittar man också den lilla nöjesparken Römö Sommerland med många fartfyllda aktiviteter som vattenrutschbana och över 50 andra aktiviter.

Det är mindre än 45 minuters bilväg till Sommerland Syd med mer än 80 spännande nöjen, däribland en av Nordeuropas största rutschbanor – Tornadoen..

Legoland och Givskud Zoo är bara ca. 1-11/2 timmes bilväg från Römö, och i Ribe med omnejd finner man bland annat Ribe Vikingecenter och Museet Ribes Vikinger.

Hyr stugor och semesterhus i Arrild Ferieby för en lyckad semester!

Inköpsmöjligheter

I Arrild Ferieby, och andra mindre städer i närheten av sommarhusområdena, finns mindre livsmedelsbutiker.

Särskilt under sommarmånaderna sjuder Lakolk Butikscenter, på den västra delen av Römö, av liv. Här finns en rad butiker med bland annat mode och konst och naturligtvis caféer och restauranger. I Skärbäk och Toftlund finner man också enklare specialbutiker samt välkända livsmedelskedjor. I Ribe och Tönder shoppar man gärna på gågatan med en lång rad butiker och dessa städer har även större livsmedelskedjor.