Sevärdheter och Nöjen i Juelsminde och Vejle

Östjylland och området nära Juelsminde är fullt av aktiviteter och sevärdheter. Här är det inte långt till bl.a. Legoland och Givskud Zoo och inom en timme finns även kulturstaden Horsens och Århus med bl.a. Tivoli Friheden, Den Gamle By osv. I kulturstaden Horsens finns många aktiviteter, speciellt under sommaren, bl.a. gyckel och teater i centrum och konserter med stora internationella musiknamn.

LEGOLAND

LEGOLAND i Billund finns det fartfyllda och spännande upplevelser och attraktioner överallt. LEGOLAND är platsen där både stora och små leker och får massor med nya idéer. Kreativiteten och fantasin får vingar när man leker och lär, upptäcker och utforskar. Riddare i rustningar, pirater, cowboys, vilda indianer och mycket, mycket mer. Kort sagt En fartfylld lekplats för hela familjen. Och bäst av allt Det händer hela tiden något nytt och spännande på LEGOLAND.

Givskud Zoo

Som ett fönster mot naturen erbjuder Givskud Zoo närkontakt med vilda djur från fem kontinenter. På Givskud Zoo står man ansikte mot ansikte med djuren. Man upplever deras verkliga storlek, deras ljud och deras lukt. Givskud Zoo startade 1969 som Lejonparken och hade under de första åren bara lejon. Sedan dess har djurbeståndet utökats med många nya arter och idag finns det mer än 120 olika djurarter i parken. Åk på safari i egen bil eller åk med safaribussen och upplev bland annat lejon, giraffer, gorillor, schimpanser och flodhästar.

Djurs Sommerland

De 7 äventyrliga temaländerna i djurs Sommerland erbjuder mer än 60 roliga nöjen, häribland även årets stora nyhet; Få en susande svängtur i den 12,5 meter höga Wild West Karusell eller ta Ponny expressen till häst genom det vilda västerns vackra landskap, medan bisonoxar och indianer ligger på lur. Andra nöjena är kämparrutschkanan Thors Hammare, rafting segling på Rio Grande floden, det uppvärmda badlandet med förra årets nyhet Hawaii, Karlos Ballonggunga för de minsta och mycket mer på Djurs Sommerland.

Inköpsmöjligeheter

I många av semesterhusområdena finns livsmedelsbutiker och Juelsminde och Horsens har även större livsmedelskedjor och specialbutiker och är endast några kilometer bort. Horsens har även en gågata med möjlighet till inköp av i stort sett allt.

Insidertips

Ta en dagstur till ön Endelave i Horsens Fjord. Här finns både orörd natur och många aktiviteter för barn och vuxna. Ett hett tips om du valt att hyra stuga i Juelsminde.