Sevärdheter och aktiviteter på Östjylland

Östjylland generellt är ett eldorado för en aktiv semester med aktiviteter, attraktioner och massor av sevärdheter. Djurs Sommerland är samlingspunkten för aktiviteter under sommarhalvåret, men Djursland har annat och mycket mer att erbjuda; Här finns t ex Ebeltoft Zoo, Kattegatcentret, Skandinavisk Dyrepark, en lång rad konstutställningar, historiska minnesmärken och sevärdheter, slott och herrgårdar samt ett fantastiskt landskap och inte att förglömma – fantastiska golfbanor.

Inte nog med detta, dessutom finns både Legoland, Givskud Zoo och Randers Regnskog inom en timmas bilresa.

Väktargången i den historiska köpstaden Ebeltoft ska också upplevas liksom de återkommande begivenheterna som Hamnfesten, Äpplefestivalen och köpmarknaden. Hyr semesterhus eller stugor på Östjylland och Djursland som utgångspunkt för en lyckad semester med hela familjen!

LEGOLAND

LEGOLAND i Billund finns det massor av upplevelser och attraktioner för hela familjen. LEGOLAND är självklart mest populärt bland barn men även vuxna går härifrån med ett leende på läppanra. Här finns riddare i rustningar, pirater, cowboys och mycket mer. Med andra ord är det en fartfylld lekplats för hela familjen. Hyr en stuga eller ett semesterhus i Danmark i närheten av LEGOLAND!

Djurs Sommerland

Är ni redo för fart, spänning och kul för hela familjen? Allt detta väntar på Djurs Sommerland - Nordens största sommarland! Utforska hela 8 olika temaland, Danmarks största berg- och dalbana, det jättestora Vattenlandet, roliga lekområden och över 60 olika nöjesaktiviteter för både stora och små barn. Kom och upplev varför nöjesparken har blivit utsedd till Nordens bästa sommarland både 2014 och 2015. När entrén är betald, är alla aktiviteter gratis.

NYHET! - Bondegårdsland med 10 nya attraktioner

Välkommen in till Bondegårdsland - ett helt nytt temaland med 10 nya attraktioner. Känn suset i fritt fall från vattentornen eller dundra iväg på berg- och dalbanan i en moln av kycklingfjädrar. Bondegårdsland är en hektar fylld med roliga upplevelser för såväl barn som leksugna föräldrar.

Hyr stugor och semesterhus i närheten av Djurs SommerlandÖstjylland som utgångspunkt för en lyckad semester!

Givskud Zoo

Givskud Zoo erbjuder en riktig närkontakt med alla möjliga vilda djur från fem kontinenter. på detta zoo står du ansikte mot ansikte med alla de spännande djuren. Upplev deras storlek, ljud och lukt på riktigt. Givskud Zoo grundandes 1969 som Löveparken och sedan dess har djurbeståndet gått från endast lejon till fler än 120 olika djurarter i parken. Åk safari i egen bil eller häng med i safaribussen och upplev allt ifrån lejon och giraffer till gorillor och flodhästar.

Inköpsmöjligheter

Sommarhalvåret hittar man livsmedelsbutiker i stort sett i alla semesterhusområden, men utanför säsongen och för större inköp hänvisas till orterna Ebeltoft, Rönde och Grenå. I Grenå och Ebeltoft finns dessutom gågator med många specialbutiker.