Sevärdheter och aktiviteter i Lökken

Nordjylland är fullt av aktiviteter och sevärdheter, såsom Grenen, Danmarks nordligaste punkt norr om Skagen, men även Råbjerg Mile, Den Tilsandede Kirke, museerna i Skagen och självklart Skagenmålarna är en del av semestern på Nordjylland. Inom en timmes bilfärd hittar man en rad andra aktiviteter och attraktioner som bl.a. Fårup Sommerland, Farm Fun, Nordsömuseet och Ålborg Zoo.

I själva området finns även aktivitetscentret Action House i Lökken, Skallerup Klit Feriecenter med olika aktiviteter, ett stort antal golfbanor och vandrings- och cyklingsleder. Du kommer snart upptäcka, att när du hyr semesterhus i Lökken är det aldrig långt till attraktioner och sevärdheter.

Fårup Sommerland

Fårup Sommerland, mellan Blokhus och Lökken finns mycket att göra för både för stora och små. Action, fart och spänning i Actionland, bra upplevelser för alla vattentokiga i Aquapark och många andra upplevelser och attraktioner väntar på Fårups Sommerland för dig som hyr stugor i Lökken.

Ålborg Zoo

Ålborgs Zoo står man ansikte mot ansikte med hotade djurarter. Man kommer nära inpå ca 138 olika arter som motsvarar ca 1300 spännande djur från hela världen. Här finns elefanter, lejon, apor, björnar, leoparder, tigrar och många andra djurarter.

Nordsömuseet

Nordsömuseet kan man titta på i stort sett alla Nordsjöns fiskarter och däggdjur. I stora bassänger och akvarium hittar man bl.a. sälar, bläckfiskar, hajar och ett stort antal av Nordsjöns andra fiskarter och däggdjur.

En härlig dag för hela familjen väntar på Nordsömuseet i Hirtshals.

Inköpsmöjligheter

Under sommarhalvåret finns livsmedelsbutiker i stort sett alla semesterhusområden, vissa har även öppet hela året. Utanför sommarsäsongen och större livsmedelskedjor finns i Hjörring, Brönderslev och Pandrup. För större inköp och nöjesshopping kan man åka till Nörresundby eller Ålborg där det finns gågator och många specialbutiker, affärscentrum samt olika kedjor.