Sevärdheter och aktiviteter i Ålbäk

Attraktioner och utflyktsmål under semestern i Ålbäk

Under en semester i Ålbäk på Nordjylland finns möjlighet att uppleva flera attraktioner under vistelsen. Nordjylland är generellt fullt av aktiviteter och sevärdheter. Här kan bl.a Grenen, Danmarks nordligste punkt, norr om Skagen nämnas, men även Råbjerg Mile, Den Tilsandede Kirke, Museerna i Skagen, och självklart Skagenmålarna, som är en fast del av semestern i Nordjylland.

Genom en inte allt för lång bilresa hittar du en lång rad av andra aktiviteter och attraktioner som bl.a. Fårup Sommerland, Farm Fun, Nordsjömuseet och Ålborg Zoo.

I lokalområdet hittar du en lång rad av marknader, historiska fester och diverse utställninger. Här nämner vi bara några; Skanse Open Air Teater i Hals och hästmarknaden i Kongerslev. Med en av våra stugor i Ålbäk har du goda möjligheter att ta del av attraktionerna i området.

Upplev Ålbäek

Fårup Sommerland

På Fårup Sommerland, mellan Blokhus och Lökken finns mycket att göra för både för stora och små. Action, fart och spänning i Actionland, bra upplevelser för alla vattentokiga i Aquapark och många andra upplevelser och attraktioner väntar på Fårups Sommerland.

Ålborg Zoo

På Ålborgs Zoo står man ansikte mot ansikte med hotade djurarter. Man kommer nära inpå ca 138 olika arter som motsvarar ca 1300 spännande djur från hela världen. Här finns elefanter, lejon, apor, björnar, leoparder, tigrar och många andra djurarter.

Nordsjömuseet

På Nordsömuseet kan man titta på i stort sett alla Nordsjöns fiskarter och däggdjur. I stora bassänger och akvarium hittar man bl.a. sälar, bläckfiskar, hajar och ett stort antal av Nordsjöns andra fiskarter och däggdjur.

En härlig dag för hela familjen väntar på Nordsömuseet i Hirtshals.

Inköpsmöjligheter

I både Hals, Hou, Egense, Lyngså och Mou, hittar du små dagligvarubutiker och dagligvarukedjor, varav de flesta har öppet hela året. Möjligheter för större inköp och shoppingturer, hittar man i Nörresundby och Ålborg, som bl.a. har en gågata med många specialbutiker.