Sevärdheter och aktiviteter på Mön

Mön, Lolland, Falster och Sydsjälland är späckat med aktiviteter för hela familjen. På Lolland finns bl a Lalandia, Knuthenborg Safaripark, Ålholm Automobilmuseum och ubåten i Nakskov. Falster bjuder bl a på Nyköbing F. Zoo, Golf and Fun Park i Marielyst, Krokodille Zoo, Svömmecenter Falster och Medeltidscentret medan Mön och Sydsjälland kan bjuda på BonBon-Land, Möns Klint och Texas Ranch. Det finns med andra ord goda möjligheter till dagsutflykter till olika attraktioner när du hyr semesterhus på Mön.

BonBon-Land

”På BonBon-Land har man skitkul” och ”En vrålrolig värld” har sina rötter i BonBon-världen. Uttrycket ”skitkul” kommer från de roliga BonBon-djuren, de skojiga attraktionerna och inte minst det faktum att man har kul - hela dagen i parken. Och en nöjespark för hela familjen där djuren även delas med BonBon-godiset, världens skojigaste godis, kan så klart bara vara: En vrålrolig värld! Här finns mer än 60 roliga och spännande attraktioner.

Knuthenborg Safaripark

I Knuthenborg Safaripark, som är en stor djur- och naturpark, kan du komma alldeles intill djur från flera kontinenter. Åk på Safari bland parkens djur, bl a giraffer, zebror, tigrar, känguru, apor och noshörningar.

Inköpsmöjligheter

Under sommarhalvåret finner du små mataffärer i stort sett i alla sommarhusområden. Utanför säsongen, och för större inköp, rekommenderas Maribo och Nakskov, som också bjuder på gågator med en rad specialaffärer.