Sevärdheter och aktiviteter på Lolland

Med en stuga på Lolland, Falster, Mön eller Sydsjälland får man möjlighet till späckat med aktiviteter för hela familjen. Med någon av våra stugor på Lolland har ni nära till bl a Lalandia, Knuthenborg Safaripark, Ålholm Automobilmuseum och ubåten i Nakskov. På Falster finns bl a på Nyköbing F. Zoo, Golf and Fun Park i Marielyst, Krokodille Zoo, Svömmecenter Falster och Medeltidscentret medan Mön och Sydsjälland kan bjuda på BonBon-Land, Möns Klint och Texas Ranch. Det finns gott om aktiviteter och sevärdheter för dig som ämnar hyra stuga i Danmark och en stor del av dessa finns just på Lolland.

BonBon-Land

Det finns några uttryck såsom ”På BonBon-Land har man skitkul” och ”En vrålrolig värld”. Dessa har sina rötter i den roliga BonBon-världen.

Just uttrycket ”skitkul” kommer faktiskt från de roliga BonBon-djuren, de kuliga attraktionerna och inte minst det faktum att man har roligt under hela dagen i parken. Detta är en nöjespark för hela familjen där även världens skojigaste godis, BonBon-godiset, finns. Man kan kort och gott kalla det för en vrålrolig värld!

Knuthenborg Safaripark

I Knuthenborg Safaripark, vilken är en stor djur- och naturpark, kan du komma nära inpå djur från flera olika kontinenter. Varför inte åka på Safari bland parkens alla djur såsom giraffer, tigrar, zebror, apor och noshörningar.

Inköpsmöjligheter

Under sommarhalvåret finner du små mataffärer i stort sett i alla stugområden på Lolland. Hyr du stuga utanför säsongen, och för större inköp, rekommenderas Maribo och Nakskov, som också bjuder på gågator med en rad specialaffärer.