Sevärdheter och aktiviteter vid Limfjorden

Danmark är ett semesterland som det sällan är långt till sevärdheter och attraktioner. Detta gäller även runt våra stugor i Limfjorden

I området vid Limfjorden finns de unika kalkgruvorna i Mönstad och Daugbjerg. Dessa gruvor är två av de tre gruvor som finns i Danmark, där det är möjligt att ”gå under jorden”.

Daugbjerg Minilandsby, där små barn blir jättar när de vandrar runt mellan husen. Kongenshus Mindepark är namnet på ett av Danmarks största bevarade hedområden. Här finns en minneslund med härads-, församlings-, och minnesstenar för hedens odlare. En vandringstur i minnesparken är en annorlunda och fascinerande naturupplevelse.

Därutöver finns i området bl.a. Jesperhus Blomsterpark på Mors, KCL Badeland, Rönbjerg feriecenter med många aktiviteter såsom Skive Gokart och Paintball samt olika museer och utställningar.

Mönsted Kalkgruber

Välkommen till världens största kalkgruva, en ändlös labyrint av gruvgångar. Avsätt minst två timmar för besöket. I gruvorna är det året runt 8C, så glöm inte ta med varma kläder. Gruvorna är det perfekta stället att besöka under en regnig dag eller under en värmebölja.

Inköpsmöjligheter

I de flesta semesterhusområden finns lokala livsmedelsbutiker och i de större orterna Skive, Nyköbing Mors och Farsö finns många större livsmedelskedjor. Dessutom har Skive och Nyköbing Mors gågator med olika specialbutiker och i Skive finns ett köpcentrum, Söndercentret.

Insidertips

Ta färjan till den lilla ön Livö mitt ute på Limfjorden. Livö har en lång och spännande historia som ön präglas av idag. Ön har dessutom ett rikt djurliv med bl.a. sälar.