Hyra stuga i Danmark med hund

När man ska åka på semester med hund vill man inte alltid behöva åka så långt och då är det perfekt att hyra stuga i Danmark. Danmark är en populär semesterdestination bland oss svenskar och i synnerhet bland barnfamiljer.

Vi vet också hur mycket det betyder att få ta med människans bästa vän vilket är anledningen till att flera tusen av våra stugor i Danmark hälsar hundar välkomna. Och bästa av allt: till dessa semesterbostäder är hunden välkommen utan extra kostnad!

Hyr stuga i Danmark med hund för nästa semester

Husdjur välkomna

Våra semesterhus i Danmark som tar emot husdjur har den gröna symbolen för Husdjur välkomna.

När du ser den så vet du att 2 hundar eller katter får följa med och bo i huset helt utan extra kostnad. Skulle du ha fler husdjur går detta många gånger bra men kom ihåg att kontakta oss först så kontrollerar vi med husägaren för att få ett godkännande.

Vissa stugor har även samma symbol men med ett plustecken. Det innebär att huset är särskilt husdjursvänligt ur olika synsätt som till exempel en tomt på minst 500 m2 utan anlagd trädgård. Här finns också information i huset som är bra specifikt för dig som hundägare. Ett exempel är information om närmaste veterinär.

På våra servicekontor i Danmark, kan ofta vår personal hjälpa till och ge tips på vad du och din hund kan hitta på i området du hyrt hus. Vår personal har god lokalkännedom om vad som finns och vad som sker i närområdet. I skrivande stund har vi över 25 servicekontor på de populäraste platserna i Danmark. Till de flesta av våra stugor, är det också här som du hämtar ut din nyckel. Kontoren hjälper till med fler saker för att förbättra upplevelsen för våra gäster och husägare, som till exempel slutstädning, uthyrning av sänglinnen och poolskötsel.

Hus i Danmark med husdjur tillåtet

Vad behöver jag tänka på?

Danmark är ett land som hälsar semestrande hundar varmt välkomna. Precis som för alla andra resmål behöver man dock kontrollera vilka regler som gäller innan man passerar gränsen. Ska du hyra hus i Danmark och ta med hunden är det en god idé att kontrollera de uppdaterade reglerna hos Fødevarestyrelsen. Där, på deras engelska hemsida, finns en bra och enkel guide kring vad man behöver veta.

Danmark - ett bra resmål för hundar

Ett härligt semesterland

Danmark består av merparten öar, litet som land, tätbefolkat och är välkänt för sina många milslånga stränder. Naturen är Danmarks stolthet, här finns en bredd av kuperade landskap som formats från istiden, sjöar, hedar, myrar, klippor och sina milslånga stränder. Detta tillsammans med att Danmark ligger geografiskt nära är några av många anledningar till varför vi svenskar vill hyra stuga i Danmark.

Det finns också en stor variation av resmål i Danmark. Här finns omtyckta områden på Jylland som till exempel den danska västkusten eller norr med Skagen och Lökken. Öar som Själland, Lolland, Bornholm och Falster lockar bland annat med platser som Marielyst och Dueodde. I alla regioner som vi hyr ut semesterhus, har vi också boenden som välkomnar husdjur. Eftersom man har huset man hyr för sig själv, är det också först till kvarn som gäller.

Alla ska med

Att hyra stuga i Danmark med hund och bege sig ut på utflykter är ett omtyckt och lätt sätt att semestra på jämfört med många andra typer av boende.

Det finns inget bättre när man är på semester med hund än att ha en bra utgångspunkt på semestern, någonstans att kalla ”hem” när ni är borta. Det gäller inte bara för hunden utan även för de äldsta och de allra yngsta i familjen. Här behöver ni inte fråga er ifall det finns tillräckligt med aktiviteter till barnen. Tack vare alla attraktioner i Danmark är detta ett perfekt resmål för hela familjen! För vuxna kan det handla om att se den danska arkitekturen, friluftsäventyr och de berömda badstränderna.

För de allra minsta ett besök på zoo, tivoli eller bygga sandslott på stranden. Inte nog med att Danmark har en fantastisk bredd på aktiviteter men vi på NOVASOL har en uppsjö av valmöjligheter när ni önskar hyra stuga i Danmark med hund.

Stuga att hyra i Danmark med hund

Boka din stuga och låt din hund följa med

NOVASOL grundades som Nordisk familjeferie för mer än 50 år sedan och är i dag Europas ledande förmedlare av semesterhus och stugor. Vi har ett brett utbud, bland annat för dig som vill hyra stuga med hund.

Genom att hyra hus i Danmark bor du som danskarna själva, handlar i samma matbutiker, går till samma stränder mm. Du upplever med andra ord Danmark på riktigt! Letar ni efter den perfekta semestern för familjen och dess hund, har vi ett stort utbud av fina stugor i Danmark som också välkomnar din hund. Här online kan du göra en sökning med de kriterier du önskar så får du förslag på boende som passar just dig. Välj den period du önskar resa, så visas alla lediga hus som matchar. Man behöver inte åka så långt för att få uppleva äventyr med familjen!