Sevärdheter och aktiviteter på Fyn

Fyn är späckat med sevärdheter och aktiviteter för hela familjen! Utöver de välkända attraktioner och sevärdheter som Egeskov Slot, Odense Zoo och H.C. Andersens hus, finner du över hela Fyn en rad stora och små aktiviteter för både barn och vuxna. Hyr en stuga eller ett semesterhus i Danmark och upptäck Fyn! Den Fynske Lansby i Odense, Nyborg Bad- och Svömmeland, Danmarks Jernbanemuseum i Odense, Frydenlund Fågelpark i Tommerup och Fyns Konstmuseum i Odense är endast några. Därutöver finns en lång rad museer och parker, och från Fyn är det varken långt till t ex Legoland eller Köpenhamn. Vi har gott om stugor på Fyn!

Lokala specialiteter på Fyn

Fyn har mycket att erbjuda sina besökare. Bland annat:

  • Lokalt öl sedan 1885, Refsvindinge Bryggeri strax utanför Ørbæk. Danmarks minsta bryggeri.
  • Prova Brunsviger, ett bakverk som är Fyns specialitet.
  • I den västfynska byn Assens har Summerbird sin chokladtillverkning för riktiga finsmakare. Chokladen säljs endast i speciella affärer.
  • En annan specialitet är rökt ost (”rygeost” eller røgeost”). Helst skall den vara färskrökt, och ätes då gärna på en skiva rågbröd med purjolök och färska rädisor.
Egeskov slott på Fyn

Inköpsmöjligheter på Fyn

  • Skåstrup, Bro, Båring och Vejlby Fed: I sommarhusområdena finner du oftast mindre dagligvarubutiker – vissa har endast öppet under sommarsäsongen. Närmaste större ort är Middelfart. Där finns en gågata och stora möjligheter till shopping. 

  • Sandager Næs, Brydegård, Brunshuse och Helnæs: I sommarhusområdena finner du oftast mindre mataffärer – vissa har endast öppet under sommarsäsongen. Närmaste större ort är Assens. Där finns en gågata och goda shoppingmöjligheter. 

  • Falsled, Bøjden, Horne Sommerland, Dyreborg och Bøgebjerglund: I semesterhusområdena finner du oftast mindre matbutiker – vissa har endast öppet under sommarsäsongen. Närmaste större ort är Fåborg. Där finns en gågata och stora möjligheter till shopping. 

  • Tørresø, Jørgensø, Kristiansminde och Hasmark: I semeterhusområdena finner du oftast mindre mataffärer – vissa har endast öppet under sommarsäsongen. Närmaste större ort är Otterup. Där finns en gågata och stora möjligheter till shopping.