Sevärdheter och aktiviteter på Fanö

Förutom återkommande arrangemang som drakfestivalen den sista helgen i juni och Fannikerdagene, den andra helgen i juli, erbjuder Fanö en av Danmarks, och Europas, mest speciella golfbanor. Nära golfbanan, vid Fanö Bad, finner du också Fanö Badeland.

Dessutom bjuds du, som hyr någon av våra stugor på Fanö, på en rad möjligheter till sportaktiviteter som tennis, beach volley, minigolf och bowling. Bara en kort färjetur från Fanö, ligger kulturstaden Esbjerg med en mängd sevärdheter och aktiviteter, som bland annat Fiskeri- och Sjöfartsmuseet samt Svömmestadion Danmark. Från Esbjerg är det dessutom bara 1 timmes körning till Legoland och Givskud Zoo. När man hyr semesterhus i Danmark är det sällan långt till aktivitet och nöje.

Fiskeri- och Sjöfartsmuseet

Fiskeri- och Sjöfartsmuseet i Esbjerg samlade utställningsyta är 14 000 m² fördelat på fiskeutställning, sjöfartsutställning, frilandsutställning, saltvattensakvarium, sälarium och minkanläggning.

Här hittar du bland annat historien om sjöfarten i Vadehavet, Frilandsmuseum med diverse djur, saltvattensakvarium med en mängd fiskar och självklart sälariet med två olika sälarter.

Inköpsmöjligheter

Om man hyr stuga på Fanö har man alltid ett antal livsmedelsbutiker inom räckhåll – de flesta har öppet hela året. I Nordby finns dessutom möjlighet att handla i flera specialbutiker och efter en liten tripp med färjan är man i Esbjerg där det finns en stor gågata med alla tänkbara butiker.

Insidertips

Som på många andra danska öar, lever kyrkotraditionen på Fanö vidare och de traditionella kyrkokonserterna i en av öns två kyrkor är absolut värda ett besök.