Stränderna på Falster

Strandliv när du hyr stugor på Falster och i Marielyst

Självklart ska du uppleva bad och stränder när du hyr någon av våra stugor på Falster. På Lolland finns det badmöjligheter för familjen att njuta av. De flesta som hyr stugor i Danmark gör det med fina sandstränder i tanken. Danmark skiljer sig generellt faktiskt från ’här hemma’ när det gäller just stränder i både utbud och kvalitet.

Landets storlek till trots finns här ett rikt utbud av fina stränder men även badland finns det gott om ifall du semestrar i Danmark under den kallare delen av året. En annan badmöjlighet är faktiskt att många av våra stugor i landet har egen inomhuspool.

Strand på Falster

Tips på stränder

Här nedan har vi listat några av de stränder du kan besöka under din semester när du hyr stuga i Marielyst och på ön Falster.

  • Sildestrup: Vit sandstrand där omkringliggande natur är präglas av skog. Lågt vatten vilket gör stranden barnvänlig. 
  • Elkenöre: Den nordligaste delen av Marielyst strand. 
  • Bötö: Breda rena sandstränder, som hör till öarnas bästa badstränder.
  • Gedser / Gedesby: Lång sandstrand med klitter. Fin strand känd för det rena badvattnet.

Givetvis är också den berömda stranden i Marielyst ett måste att nämna. Marielyst har vid flera tillfällen blivit framröstad som Danmarks bäst strand. På denna barnvänliga strand på Falster njuter du av cirka 2 mil vit sandstrand. Här finns klitter du kan finna lä i. Gott om service erbjuds i området under sommerperioden vilket gör det lätt att spendera långa dagar på stranden.

Marielyst är ett minst sagt populärt semesterområde på Falster. Detta är också är anledningen till att det finns så många hus i området att välja mellan. På en liten yta har här semesterhusområden vuxit fram där det många gånger är gångavstånd till strand och bad. Se gärna vårt utbud av stugor i Marielyst för uthyrning. 

Upptäck alla stränder på Falster