Sevärdheter i Fjellerup

Området, särskilt närliggande Djursland och Fjellerup, är ett eldorado för en aktiv semester med aktiviteter, attraktioner och sevärdheter. Djurs Sommerland är en samlingspunkt för aktiviteter under sommarhalvåret, men området har även mycket annat att bjuda på, exempelvis Ebeltoft Zoo, Kattegattcentret, skandinavisk djurpark samt en lång rad konstutställningar, historiska monument och sevärdheter.

Här finns även fina herrgårdar, slott och ett fantastiskt naturlandskap med många sevärdheter samt bra golfbanor. Dessutom finns Legoland, Givskud Zoo och Randers Regnskog inom en 1-1½ timmes bilfärd. Vi har gott om stugor och semesterhus i Fjellerup.

Väktargången i den historiska köpstaden Ebeltoft ska också upplevas, liksom de återkommande begivenheterna som Hamnfesten, Äpplefestivalen och köpmarknaden. I lokalområdet finns även en återkommande sommarfest i Fjellerup och hamnfest i Bönnerup. Boka en stuga i Fjellerup och upplev vad närområdet kan erbjuda i form av sevärdheter och aktiviteter.

LEGOLAND

LEGOLAND i Billund finns det fartfyllda och spännande upplevelser och attraktioner överallt. LEGOLAND är platsen där både stora och små leker och får massor med nya idéer. Kreativiteten och fantasin får vingar när man leker och lär, upptäcker och utforskar. Riddare i rustningar, pirater, cowboys, vilda indianer och mycket, mycket mer. Kort sagt En fartfylld lekplats för hela familjen. Och bäst av allt Det händer hela tiden något nytt och spännande på LEGOLAND.

Givskud Zoo

Som ett fönster mot naturen erbjuder Givskud Zoo närkontakt med vilda djur från fem kontinenter. På Givskud Zoo står man ansikte mot ansikte med djuren. Man upplever deras verkliga storlek, deras ljud och deras lukt. Givskud Zoo startade 1969 som Löveparken och hade under de första åren bara lejon. Sedan dess har djurbeståndet utökats med många nya arter och idag finns det mer än 120 olika djurarter i parken. Åk på safari i egen bil eller åk med safaribussen och upplev bland annat lejon, giraffer, gorillor, schimpanser och flodhästar.

Djurs Sommerland

De 7 äventyrliga temaländerna på Djurs Sommerland erbjuder mer än 60 roliga nöjen, häribland även årets stora nyhet; Få en susande svängtur i den 12,5 meter höga Wild West Karusell eller ta Ponny expressen till häst genom det vilda västerns vackra landskap, medan bisonoxar och indianer ligger på lur. Därutöver kan man glädja sig över de andra nöjena som kämparrutschkanan Thors Hammare, rafting segling på Rio Grande floden, det uppvärmda badlandet med förra årets nyhet Hawaii, Karlos Ballonggunga för de minsta och mycket, mycket mer på Djurs Sommerland!.

Inköpsmöjligheter

Under sommarhalvåret finns mindre livsmedelsbutiker i stort sett i alla semesterhusområden i Danmark, men utanför säsongen och för större inköp hänvisa till orterna Ebeltoft och Grenå. I Grenå och Ebeltoft finns dessutom gågator med flera specialbutiker.

Insidertips

Fiskeauktion i Bönnerup. Gör en bra affär på fiskeauktionen i Bönnerup Hamn.