Sevärdheter och aktiviteter på Bornholm

Bornholm är för många känt för rökt sill, rundkyrkor och sandstränder i söder, men ett besök genom någon av våra stugor på denna härliga ö rymmer också många andra upplevelser. Gör utflykter från din stuga eller ditt semesterhus och besök t ex något av alla museer som Bornholms Konstmuseum, Oluf Höst museet eller Bornholms museum. Ta er också tid att promenera runt på Hammershus slottsruin. Barnen kommer att älska ett besök på Bornholms medeltidscenter, NaturBornholm eller Joboland där det sommaren igenom förekommer många olika aktiviteter. Skäm bort dig med smakprover från alla bornholmska specilaiteter. Under hela sommaren pågår många olika sportaktiviteter och musikfestivaler. Hamnfester förekommer också på sina håll. Stanna till hos en av de många konsthantverkarna och köp med något spännande hem. Förutom glas och keramik finns textilkonstnärer, målare, skulptörer och många andra duktiga hantverkare.

Rund kyrka på Bornholm

 

  • Joboland – Brändegårdsparken

Gör en bra dag ännu bättre i Joboland – Brändegårdshaven i hjärtat av Bornholm. Här hittar du en lång rad med nöjen för både stora och små, bl a Vattenland, Klätterland och en djurpark.

  • Bornholms medeltidscenter

Upplev det historiska medeltidscenter på Bornholm.

  • Aktivitetscentret NaturBornholm

Här kan barn i alla åldrar roa sig i timmar både på naturlekplatsen utomhus och inne i huset. Här finns alla möjliga aktiviteter för barnen att uppleva.

Inköpsmöjligheter på Bornholm

I de flesta områden av semesterhus och stugor på Bornholm hittar du små mataffärer, enstaka har endast öppet under sommarhalvåret, men därutöver finns större mataffärer i Bornholms större byar, som Rönne, Nexö, Aakirkeby och Allinge.

I Rönne finns även mysiga gågator med många trevliga butiker.

Lokala specialiteter på Bornholm

De som hyr stugor i Danmark får uppleva ett något annorlunda kök jämfört med det vi har här hemma och Bornholm är inget undantag. Varför inte passa på och prova på någon av öns många specialiteter?

Bland annat kan man smaka på Kjaerstup choklad, Boisen is (glass), Svaneke öl, Lehnsgaard rapsolja, Bornholms rugkiks (rågkex), Bornholmer Akvavit, ost från Klemensker Mejeri, Bornholmer sennep (senap) samt mycket, mycket mera.

Bornholm är med i det europeiska samarbetet Regional Matkultur, som arbetar med att synliggöra och erbjuda lokala produkter till både bornholmsbor och turister.

Med i Regional Matkultur är de restauranger, som framför allt använder inhemska råvaror, samt gårdsbutiker och de platser där råvarorna produceras.

Följ Regional Matkulturs logo när du vill njuta av en extra trevlig måltid, med inhemska råvaror eller om du vill uppleva var råvarorna kommer ifrån och hur de produceras.