Sevärdheter och aktiviteter på Als

Med Universe har Als en egen stor attraktion - en upplevelsepark utöver det vanliga. Från Als har du, som ska hyra stuga här, heller inte långt till andra stora attraktioner i Danmark, bl.a. Legoland, Givskud Zoo och Sommerland Syd.

Sönderborg slott är alltid värd ett besök, eller gå på upptäcktsfärd på Gendarmstien. Kungahusets sommarresidens Gråsten Slot är också inom räckvidd. Nord-Als Idrottscenter i Nordborg har aktiviteter för hela familjen, bland annat stor simhall, kägelbanor, badminton och tennis. Många av Novasols semesterhus och stugor på Als är märkta med Gratis inträde badland vilket betyder att man har fri entré till Nord-Als Idrottscenters simhall.

Als är dessutom ett eldorado för golfentusiaster och erbjuder två bra golfbanor, Nordborg Golfklub och Alssund Golfklubb.

Hyr en stuga eller ett semesterhus på Als som utgångspunkt för en lyckad semester! 

Sommerland Syd

Sommerland Syd är Sönderjyllands största nöjespark med fler än 84 spännande attraktioner för hela familjen. Bland annat finns Danmarks vildaste rutschkana här, ett jättestort badland med 20 vattenrutschbanor och poolanläggning. Actionland med gokarts, motocross och Tiger Mooncars. Safariland där barnen får möta Tarzan och King Kong. Piratland med sjörövarskepp och piratstig.

Universe

En fartfylld, glad och lärorik dag väntar dig och din familj på Universe i Nordborg på Als. Universe är Danmarks första upplevelsepark med levande naturfenomen, spännande teknik och roliga aktiviteter.

Universe är späckad med levande naturfenomen, spännande teknik och roliga aktiviteter. Här kan hela familjen tillbringa en underhållande och inspirerande dag och lära sig om naturens krafter, vetenskapens förunderliga värld och den teknik som underlättar vår vardag. Här är man en aktiv del av underhållningen.

För aktiviteterna blir riktigt roliga först när man använder både kroppen och huvudet. Parken är till för att inspirera barn och unga och skapa ett större intresse och förståelse för teknik och naturvetenskap. Så kom förbi och bli klok på naturligt vis!

Inköpsmöjligheter

Lokala livsmedelsbutiker finns i närheten av de flesta sommarhusområdena, men för större inköp hänvisas till Nordborg i norr och Augustenborg och Sönderborg i söder. I Sönderborg finns även en gågata med många butiker och stora inköpscentra.