Aktiv semester i Danmark

Aldrig rastlös under stugsemestern

Att hyra hus i Danmark innebär ofta avkoppling, lugn och ro. Men - om du vill - kan du också få en aktiv semester i Danmark, fylld av roliga och spännande upplevelser. Danmark erbjuder många aktivitetsmöjligheter för hela familjen - stora som små.

Under vår- och sommarperioden, är speciellt utomhusaktiviteter i fokus och det finns då flera sätt att vara aktiv och skapa semesterminnen tillsammans. Du väljer själv vilken typ av aktivitet du önskar.

På denna sida berättar vi lite mer om några av de mer populära: surfing, golf, fiske och cykling.

Surfsemester i Danmark

Danmarks långa västkust är perfekt för den som vill surfa. Vare sig du är nybörjare eller proffs så kan du här få kul och utmanande surfupplevelser. De bästa förutsättningarna för surfing hittar du vid Ringköbing Fjord, Hvide Sande och i det så kallade Cold Hawaii - området som sträcker sig från Agger till Hanstholm. Här finner du bland annat det – bland surfare – världskända Klitmöller.

De varierande vindhastigheterna gör Danmark till en av de mest populära surfdestinationerna i Europa. De långa stränderna och den vackra kusten med vinden från Nordsjön, erbjuder också utmärkta förutsättningar för kitesurfing. På flera områden är det möjligt att få undervisning i både surfing och kite surfing av professionella instruktörer. På så vis kan du få möjlighet att behärska tekniken innan du tar dig ut på havet.

Surfsemester i Danmark

Golfsemester i Danmark

För många är en golfrunda på en vacker bana ren och skär avkoppling. Om du hyr stuga i Danmark så kommer du upptäcka att det finns gott om banor som är öppna för icke-medlemmar som vill gå en runda eller två under sin semester. För den mer inbitne golfaren är det också kul att slå ut och testa sitt spel på en annan bana än den man normalt sett spelar på till vardags.

I landet finns runt 200 banor vilket gör att du allt som oftast har närhet till att gå en runda när du ska hyra hus i Danmark. Svårighetsgraden är varierande och närheten till vatten gör att många av Danmarks golfbanor ligger i vackra naturomgivningar.

Vill du att hela familjen ska få en golfupplevelse men alla har inte grön kort? I de flesta semesterområden finns det då minigolfbanor – en kul invigning i den framtida golfkarriären.

Golfsemester i Danmark

Cykelsemester i Danmark

Danmark är ett paradis för dem som älskar bra cykelturer. Naturen erbjuder varierande terräng som sträcker sig från plana hedar och branta backar till utmanande mountainbikerutter i skog. Vart du än planerar att hyra hus i Danmark, kommer det att finnas goda cykelvägar, vägar och skogsstigar som kan ta dig runt området och ger dig möjlighet att utforska områdets alla hörn.

Det finns också många områden för mountainbike, till exempel runt Silkeborg och Rebild Bakker, som gör det möjligt att uppleva en annan sida av Danmark, än den du ser när du kör bil. För familjer med små barn, är turer runt i området där ni bor ofta en bra upplevelse för de små. Här kan du även ange takten och bestämma själv när ni ska ta en paus. Det finns också många vägar som är utmärkta längs med kusterna.

Behöver du lite avsvalkning i sommarvärmen kan du alltid göra en paus på en av de många stränderna, och doppa fötterna i havet. Ta med en picknickkorg och hitta en trevlig plats där ni kan sitta och koppla av – allt i er egen takt.

Bra att veta är att du inte nödvändigtvis behöver ta med dig egna cyklar. Danmark – som är ett inbitet cykelland – har på många platser uthyrning av cyklar. Kontakta servicekontoret för det semesterhus som du har bokat, så kan de ofta tipsa om vart du kan hyra cyklar. På servicekontoren kan de även tipsa om trevliga cykelrutter i närområdet.

Cykelsemester i Danmark

Fiskesemester i Danmark

Danmark erbjuder även fiskaren fantastiska upplevelser. I Danmark är det aldrig långt till fiskemöjligheter och här finner du några av de bästa fiskevattnen i Europa. Likt som i Sverige är det viktigt att kontrollera vilka regler som gäller för det vatten man vill fiska i innan man sätter igång men när det väl är klart – är du redo för fångst.

Under en fiskesemester i Danmark finns stora möjligheter till variation. Såväl en bredd av fiskearter som olika typer av vatten – sjöar, hav, åar och flod. Hos NOVASOL finner du även så kallade ”Fiskehus” i vårt utbud. Detta är stugor som är extra lämpade för den som vill fiska i Danmark.

Välj själv hur din semester ska vara

Oavsett om du söker lugn och avkoppling eller om du vill vara mer aktiv är Danmark ett utmärkt resmål. För att boka boende, är du välkommen till oss på NOVASOL. Sedan starten 1968 har vi arbetat med att hyra ut semesterhus och stugor i Danmark till gäster från hela Europa.

Idag är NOVASOL Danmarks ledande förmedlare av semesterhus med boenden över hela landet. Vi har dessutom servicekontor på över 20 orter runt om i landet – placerade i de mest populära semesterhusområdena.

För att söka och boka semesterhus, stugor – och även semesterlägenheter – i Danmark hos NOVASOL, gör du helt enkelt en sökning här på vår hemsida. Om boendet är ledigt, kan du som regel boka det direkt online. Du är även välkommen att kontakta vår svenska kundtjänst så hjälper vi dig gärna att hitta just det boende som du söker. Det breda utbudet gör att det finns något för alla smaker och plånböcker.

Välkommen till NOVASOL för en aktiv semester i Danmark!