Semestra i Belgien

Allmänt om Belgien

Belgien är ett fantastiskt land att resa till utav många olika anledningar. Här finns allt från natur och kultur till aktiviteter och sevärdheter. Välkommen att hyra någon av våra stugor i Belgien för att komma nära landet och få en stor portion av lokala och genuina upplevelser. 

Lär dig mer om Belgien

På sin semester i Belgien kan man exempelvis åka på båturer på kanalen i Brugge eller shoppa i Antwerpen, världens ledande diamantstad. Antwerpen är en ung, trendig stad som har massor att erbjuda inom mode, kultur, konst, shopping och gastronomi. Belgiens huvudstad Bryssel är en hektisk, livlig och modern storstad där många kulturer möts, men samtidigt en stad som har bevarat sin historiska prägel. Dessa städer är en viktig del av Belgien och definitivt värda ett besök, när man är på semester i detta spännande land.

I östra Belgien finns fantastisk natur, där man även kan få avkoppling i form av utomhusaktiviteter som t ex kanotturer på floderna Ourthe och Ambléve, en tur på mountainbike, överlevnadsturer samt många ridsportmöjligheter.

Vintertid finns det också möjligheter till alpinåkning eller längdåkning på nord- och östsidan av Ardennerna, bl a i St Michel, Baraque de Fraiture eller i Luxemburgska Weiswampach.

Ardennerna är kända för sina täta skogar, där det bl.a. finns vildsvin. Pittoreska byar som Malmedy, Spa och La Roche är tillsammans med världens minsta by Durbuy absolut värda ett besök. I Remouchamps eller Hotton kan man besöka de välkända grottorna. I Francorchamps är den berömda Formel-1-banan huvudattraktionen.

Ett besök på ett av de många slott i Belgien kan också rekommenderas. I närheten av semesterhusen finns spännande attraktioner som t ex Telecoo i Coo eller Labyrintparken i Durbuy.

Natur

Flandern och Vallonien skiljer sig när det gäller naturen. Flandern som är Belgiens norra del består av mycket grön natur och kuststräckning. Vallonien som är Belgiens södra del präglas av bergskedjan Ardennerna.

Åk på semester till Belgien, hyr en stuga eller lägenhet och boka genom oss! Boka ett hus i Belgien online eller genom att ringa till oss. En semester i Belgien i en av våra stugor, semesterlägenheter eller hus gör semestern till en upplevelse.