Vintersemester i Tjeckien

Fjällen i Tjeckien har så mycket att erbjuda

Tjeckien är ett fantastiskt land med typiskt europeiskt kontinentalt med varma och fuktiga somrar och kalla och torra vintrar. Med sin placering i Europas hjärta så har det fått influenser från hela Europa vilket visas i konst, kultur och arkitektur. För många helt klart en okänd pärla i Europa. Tjeckien gränsar till Tyskland, Polen, Slovakien och Österrike. Huvudstaden Prag är det största dragplåstret till Tjeckien i en av de vackraste och mest välbevarade städerna i Europa. Tjeckien avgränsas till stora delar bergskedjor och vad du kanske inte visste är att landet också har fantastiska skidmöjligheter.

Wondering what the stars mean? Our experts use these to clarify the quality of the holiday home. It's pretty simple; the more stars, the more comfort you can expect.
Klicka för att aktivera kartan

Här finns skidområden för alla oavsett erfarenhet. Det fascinerande snölandskapet passar bra för både slalom, snowboarding och längdskidåkning. En skidsemester i Tjeckien passar speciellt bra för barnfamiljer och nybörjare. För dig som vill pröva en ny vinterdestination kan vi tipsa om en vintersemester i Tjeckien!

Längs med bergskedjan och nationalparken Krkonose i norra Tjeckien finns ett flertal skidorter, Harrachov och Spindleruv Mlyn är två av dem. Hit tar du dig lättast genom att flyga till Prag som ligger 11 mil från bergskedjan då du enkelt tar buss eller hyr bil. Det går lika bra att åka bil, buss eller tåg till ner till Tjeckien från Sverige. Tänk till exempel att hyra stuga i Tjeckien under vintern genom att göra en roadtrip dit, perfekt när man är en grupp vänner som vill semestra tillsammans.

Harrachov utför och på längden

På sommaren är Harrachov en perfekt utgångspunkt för vandring och på vintern är det slalom och längdskidåkning stort. Det finns totalt fyra liftar med tillgång till fem pister och den högst pisten är på 1020 meters höjd och högsta fall höjden är 370 meter. Är ni ett sällskap där inte alla gillar farten i slalom så finns 110 kilometer spår för längdskidåkning.

Det är många som reser till de kända Alperna eller de svenska fjällen men varför inte prova något nytt som en skidsemester i Tjeckien. Testa att hyra stuga under vintern och få mycket mer för pengarna. Att spendera sin skidresa här gör plånboken lite gladare då priserna är lägre än i många andra skidorter i Europa. Se även gärna våra andra destinationer för en vintersemester i Europa.

Spindleruv Mlyn - upp till 1310 meter över havet

En annan skidort är Spindleruv Mlyn där du kan uppleva utomordentlig skidåkning. Spidleruv Mlyn ligger i den norra delen av Tjeckien och tillhör Krkonose nationalpark. Spindleruv Mlyn erbjuder 75 kilometer spår, med 20 pister och där högsta punkten är 1310 meter. För snowboardåkare finns bra backar, snowboardparker och halfpipes att leka och trixa i. Varför inte ha pulka race i en fyra kilometer lång pulkabacke eller testköra en av det bästa bob-banorna i Europa? Det är ingen vintersemester utan pulkaåkning!

Här finns både bra skidåkning och nattliv så efter en hel dag i backen är det dags för mat och sen dans natten lång.

Skidresorten Cerna Hora

Cerna Hora ligger 80 mil från den dansk-tyska gränsen. När man köper liftkort här så får man tillgång till tre skidområden, Cerny Dul som har 9 liftar, 11pister och en funpark och har de lättaste backarna av de tre. Önskar du mer utmaningar så har du Pec Pod Snezkou, där man hittar Cerna Horas enda svarta backe förutom denna finns 8 röda och 3 blå pister. Janske Lazne, är det tredje och sista området i Cerna Hora och till och med det bästa av dem alla. Längst nedfarten är 2600 meter och 16 pister. I Cerna Hora får du mycket för pengarna och det är inte nog där. Det finns 70 kilometer längdskidspår tillgängligt.

Kilnovec som ligger på den tyska gränsen har expanderat och de har verkligen satsat på skidorten i sig som att förnyat liftar och också byggt ut tillsammans med tyska skidområdet Fichtelberg så ni är det två i ett. Definitivt en intressant destination!

Vem vet du kanske inte ens gillar skidåkning men lugn för på varje skiddestination finns andra utflyktsmål, badmöjligheter och andra barnvänliga aktiviteter. Tro mig, ibland behöver även skidåkarna en paus från backen.