Vintersemester vid Sjusjöen

Upplev Sjusjöens äventyrliga vinterlandskap på din skidsemester

Kom och upplev det äventyrliga vinterlandskapet och strålande solsken på Sjusjöen under din skidsemester. Sjunk ner i den lätta nysnön och njut av den fantastiska utsikten.
Sjusjöens historia sträcker sig helt tillbaka till slutet på 1600-talet, då de första säterna byggdes. De första turistena kom antagligen till området mot slutet av 1800-talet. De arbetsamma säterjäntorna erbjöd kost och logi och la på det sättet grunden för den moderna turismen.


 

Wondering what the stars mean? Our experts use these to clarify the quality of the holiday home. It's pretty simple; the more stars, the more comfort you can expect.
Klicka för att aktivera kartan

Det traditionella säterområdet har efter att ha utvecklats till ett modernt semesterområde och i dag är Sjusjöen ett av landets mest populära resemål med många hotell och semesterhus. Sjusjöen ligger vackert beläget 850 meter över havet och passar bra för naturupplevelser av alla slag. Skidcentret har flera liftar och många nerfarter.

Dagsturer på längdskidorna

Området är känt för det enorma längdåkningutbudet. Här kan du åka till Lillehammer, till Hafjell och i OS-spåren vid Birkebeiner Skidstadion. Spåren passar bra för kortare turer eller för längre dagsturer upp över fjället. På kvällen är det belysning i några av de kortare spåren.
På Sjusjöen kan du koppla av och samla nya krafter! Förutom att du kan åka skidor här kan du även åka på en tur med hundsläde, med kjelke eller gå älgsafari. Lillehammer ligger bara 20 kilometer bort med kultur och butiker. NOVASOL önskar dig välkommen till snörika Sjusjöen och en mysig vistelse i en av våra skidstugor.

| Editor:
(Först publicerad )