Vintersemester i Hemsedal

Skidsemester i stuga i en av Norges högsta alpintoppar

Ta på dig skidorna och susa ner över häriga backar mellan vinter-Norges högsta alpintoppar – Totten på 1497 m.ö.h. Hamaren på 1444 m.ö.h. och Røgjin på 1370 m.ö.h. De tillsammans sätter ramarna runt Hemsedal skidcenter och en uförglömlig vintersemester i ett av Skandinaviens största vintersportsområde. Här finsn massa härligt snö från november ända fram till maj! 40 backar och en mängd andra aktiviteter, både inne och ute, dag som natt, gör Hemsedal till stället för en aktiv vintersemester!
 

Wondering what the stars mean? Our experts use these to clarify the quality of the holiday home. It's pretty simple; the more stars, the more comfort you can expect.
Klicka för att aktivera kartan

Hemsedal ligger i hjärtat av de norska fjällen, mitt emellan Bergen och Oslo och med kort avstånd till Vestlandets spektakulära fjorder, glaciärer och brusande vattenfall. Hemsedal är namnet både på en fjällbygd och på dalgången som sträcker sig nordväst över från Gol i Hallingdal.

Hemsedal snösäkert mellan november till maj

Från att vara en liten, delvis bortglömd fjällbygd, har Hemsedal från mitten av 1980-talet utvecklat sig till att bli en av Skandinaviens största alpindestinationer med ett aktivt och pulserande liv. Med sin belägenhet på 625 - 1920 m.ö.h. är Hemsedal snösäkert från november till maj. Här hittar du moderna skidanläggningar med express stollift och snowboardparker. Här är också 130 km preparerade längdåkningsspår och 80 km märkta högfjällsspår.
Hemsedal har to skiområder; Hemsedal Skisenter med de tre fjelltoppene, Totten, Hamaren og Røgjin, og Solheisen Skisenter i Grøndalen. Heiskapasiteten er god, med over 20 heiser. Flera av backarna är upplysta och har moderna snökanoner beredda.

Barnen trivs i Hemsedal

I Hemsedal läggs det stor vikt på att barnen ska trivas. Flera olika arrangemeng är riktade mot barnfamiljer. Barnområdet i Hemsedal Skidcenter är lika stort som tio fotbollsplaner och har flera barnvänliga liftar och backar, slalombackar, snölekpark, små hopp, rails, rullband, slalomlspår med ljud, pulkaområde, trollskog. Dessutom har skidskolan på Hemsedal Skidcenter också lång erfarenhet med skidinstruktioner för barn - både små nybörjare och barn som är lite mer erfarna.
Snö och vinter bjuder in till mycket mer än skidåkning
Pröva också andra roliga aktiviteter under din skidsemester som hundslädekörning, snöscooterturer, åka släde, isklättring, bowling, snölavinskurs och paragliding. Hemsedal har även flera restauranger, barer och nattklubbar, så här finns inga orskaker att sluta kvällen tidigt!
 
NOVASOL ønsker velkommen til en av våre hytter i området ved Hemsedal.

| Editor:
(Först publicerad )