Vintersemester i Ål

Luftiga hopp, fart och spänning under din skidsemester

I Ål finns en populär skidanläggning med massvis av plats för freeridere och brädentusiaster. Perfekt om du tycker om luftiga hopp, fart och spänning! Om du föredrar mer lugna aktiviteter under din vintersemester, är det stora familjeområdet perfekt.

Wondering what the stars mean? Our experts use these to clarify the quality of the holiday home. It's pretty simple; the more stars, the more comfort you can expect.
Klicka för att aktivera kartan

Ål i Hallingdal är ett skidområde som ligger mellan Geilo och Hemsedal. Själva skidcentret ligger i Votndal, 7 km från Ål centrum. Centret bjuder på många branta och krävande nerfarter som passar bra för de våghalsiga. Alpinlandslaget använder området till att träna för stora tävlingar och det arrangeras en rad större och mindre tävlingar här under säsongen.

Skidanläggningen i Ål

Skidanläggningen ligger mellan 570 och 1042 meter över havet. Det finns ett eget område här som passar speciellt bra för familjer, långa sträckor för freeriders och snowboardare, 5 liftar och 9,5 kilometer med preparerade nerfarter.


Skidanläggningen har snökanoner och har pister med olika svårighetsgrader. Det finns egna områden för nybörjare, barn och för de mer rutinerade.
I området rundt Ål ligger 386 kilometer preparerade längdskidsspår, som både går genom skogsområden och högre upp i fjället.


Även om Ål är ett relativt litet ställe, har det ett rikt kulturliv, offentlig simhall och ett bra urval av butiker. Ål är perfekt för en semester där du kan uppleva aktiva dagar tillsammans med vänner och familj och på samma tid njuta av några lugna stunder för dig själv.

| Editor:
(Först publicerad )