Julmarknader i Europa

Att komma i julstämning efter en lång och stressig höst kan ibland vara lite smått besvärligt. Vi vill i detta avsnitt ge tips på olika julmarknader som kan vara värda ett besök.

Det finns en stor tradition med att resa till olika julmarknader innan jul, speciellt här i Skandinavien.

 

Julmarknader i Europa

 

Vi har dessutom semesterboenden i flera av dessa områden, tätt på roliga julmarknader som är helt klart värda ett besök under er vistelse.

Julmarknader är kanske också den absolut bästa och perfekta stämningshöjaren inför julfirandet. Här kommer du ordentligt i stämning på bara några sekunder.

Du hittar alltid ett antal traditionella maträtter, drycker eller sötsaker från det specifika området som framförallt har med julen att göra.

Det finns så många lukter som förknippas med jul och detta är en sak som kan höja stämningen ordentligt. Men framförallt så är det något att glädja sig till, gärna tillsammans med någon du tycker extra mycket om! 

Nedan har vi samlat några intressanta destinationer som bjuder på enormt mycket julglädje och där du också kan hyra ett boende tillsammans med oss!

 

Julmarknad i Tyskland

Tyskland är högt upp på listan när de kommer till julmarknader. Hit vallfärdar många svenskar i december innan jul och speciellt i samband med alla intressanta julmarknader som poppar upp i slutet av november.

En sak är säker. Det finns mängder av dem. Några av våra favoriter ligger bland annat i huvudstaden Berlin som från slutet av november sprider julstämningen över nästan hela staden.

Bakom Alexanderplatz hittar du julmarknaden Berliner Weinachtzeit. En annan julmarknad som nästan kan betraktas som en institution i Berlin är Weinachtszauber på Gendarmenmarkt i Mitte-distriktet. Ni kommer inte bli besvikna. Julstämingen kommer gå i taket under ert besök i den tyska huvudstaden.

En stad som ligger mycket närmre Sverige och är extremt populär för deras julmarknader är Lübeck. Denna mycket vackra och gamla kuststad erbjuder julmarknader i värlsklass.

Under ett besök i Tyskland kan ni dessutom ta chansen att se så mycket annat som landet har att erbjuda.

 

Julmarknad Tyskland

 

Hyr boende i Tyskland

 

Julmarknad i Danmark

Upplev dansk hygge och besök våra kära grannar i väst! Här finner ni flera julmarknader i och tätt på huvudstaden.

Köpenhamn är en riktigt stor favorit bland svenskar under julen (och resten av året). Hit vallfärdar svenskar för att få lite extra inspiration inför julen. I Köpenhamn hittar ni ett flertal mindre marknader runtomkring i staden som ni kan besöka under er vistelse. Drick glögg och missa inte att äta "æbleskiver" med sylt medans ni strosar runt och får en ordentlig dos med jul.

Avsluta sedan dagen inne på fantastiska Tivoli och Tivolis julmarknad bland alla vackra ljus och dess utsmyckning. Här kommer ni i julstämning så fort ni satt fötterna innanför den extremt pyntade ingången.

Om ni vill uppleva något annat så kan ni ta er till Klampenborg norr om Köpenhamn och besöka nöjesfältet Bakken som också alltid pyntar upp ordentligt till julen. Hit tar ni er enkelt med lokaltrafiken.

 

Julmarknad tivoli

 

Hyr boende på Själland

 

Julmarknad i Österrike

Wien, denna fantastiska stad. Bara arkitekturen i sig är värd ett besök i den vackra huvudstad. 

Österrike är ett perfekt land att besöka under december månad. Under julen så finns det flera roliga julmarknader som är värda att upptäcka.

Wien är därför ett perfekt resmål till julen. Besök bland annat Rathausplatz. Upplev den vackra utsmyckningen och julmarknaden som finns på torget framför Wiens gamla stadshus som är en mäktig upplevelse.

Planera även in ett besök på julmarknaden vid Schönbrunn palats eller torget vid Schloss Belvedere som några exempel. Staden är dessutom full av små och större marknader samt utsmyckningar som gör att du enkelt kommer i julstämning. Kanske har ni också turen att få lite snö på er resa!

 

Julmarknad Wien

 

Hyr boende i Österrike

 

Julmarknad i Sverige

Sverige är ett perfekt land för julmarknader. Det råder ingen som helst brist på härliga marknader runt om i Sverige till jul.

För väldigt många är julmarknaden i Göteborg och Liseberg en av julens höjdpunkter. I slutet av november förvandlas hela staden till ett julinferno och det känns smått storslaget att vandra runt på Liseberg under denna tid på året och uppleva jul 2.0!

Här kan ni enkelt spendera en hel dag men vi rekommenderar speciellt att man upplever parken när det är mörkt så man kan se den vackra utsmyckningen med alla lampor.

Julmarknaden i Gamla stan i Stockholm är en annan attraktion som varje år har många besökare. En stor anledning till detta är bland annat den mycket vackra miljön som ni finner i Gamla stan. Här finner ni olika stånd som säljer allt ni behöver för att julstämningen ska skruvas upp. Stockholm pyntar även upp på Gröna Lund och på andra ställen i staden.

Ni har dessutom flera populära julmarknader runt om i Sverige dit många människor vallfärdar varje år för att köpa in godsaker och annat till jul. Kosta julmarknad och Jamtli julmarknad är bland många julmarknader värda ett besök.

 

Julmarknad Sverige

 

Hyr boende i Sverige

 

Julmarknad i Italien

Här tänker vi kanske lite speciellt på den vackra huvudstaden Rom som egentligen är värd ett besök när som helst på året!

En av de största och mest kända julmarknaderna i Rom finns på Piazza Navona som är ett mycket gammalt och vackert torg med fontäner som kännetecknar området och den tid då torget byggdes. Mellan fontänerna står julbåsen uppradade och här kan ni få tag på italienska specialiteter och saker som hör till julen.  

När ni ändå besöker Italien så ta också chansen att se allt annat som staden och landet har att erbjuda. Ät god mat och upptäck historiska platser.

Boka ett semesterboende med oss och köp med alla möjliga delikatesser hem till huset som ni sedan kan avnjuta i lugn och ro!

 

julmarknad Italien

 

Hyr boende i Italien

 

Hyr en stuga till resan i jul

Fördelarna med att boka ett privat boende till julen är många. Hitta ett semesterboende nära några av de mest populära julmarknaderna i Europa på NOVASOL.

Varför inte förlänga din vistelse och tillbringa hela julhelgen i ett av våra semesterboenden eller stugor? Hyr en stuga vid jul och gör årets julfirande till en spännande upplevelse.

Spendera dagarna med att promenera i området, besöka en eller två trevliga julmarknader eller köpa julklappar i butikerna som finns i området.

 

Resa i jul

 

Hyr boende med NOVASOL i jul