Julresor i Sverige

I år har det inte funnits så många alternativ till att stanna hemma i Sverige under lov och semester. Många människor har gjort sitt allra bästa för att träffa så få människor som möjligt där resor inte har varit ett alternativ.

Många reser ofta flera gånger under året och julen är inget undantag. Vanligtvis reser många svenskar antingen till värme eller också till snön. Många reser givetvis också hem till familjen, för att spendera julen.

Det är speciellt just nu som vi kanske allra mest behöver komma iväg och lämna hemmet för en stund. Antingen har du arbetat mycket hemifrån under året men också fått mycket mindre av det sociala umgänget som du kanske är van vid. Vi går till jobbet i pyjamas eller också så ser du många färre kollegor på jobbet än vanligt.

Åk iväg på en liten tur i Sverige och fira julen i en mysig stuga med de allra närmaste.

Det finns ingenting som står i vägen för ett riktigt mysigt och perfekt julfirande i en stuga med familjen.

 

julresor Sverige

 

Fira jul i fjällen

Vare sig du gillar skidåkning eller ej så kan en jul i fjällen vara helt fantastiskt. Det finns dessutom också en stor chans att ni får lite snö under er vistelse. 

Ni kan antingen bo tätt på preparerade längdspår eller backar som ni kan njuta av om det har kommit tillräckligt med snö.

Vill du söka speciellt på stugor nära längdspår eller utförsåkning så kan du enkelt lägga till detta i din sökning genom att reglera avstånd i fliken ”Avstånd till” bland våra filter.

Är det något speciellt ställe du vill bo under julen men alla stugor i området är upptagna? Se då till att bo så tätt på som det går eller se till att hyra en stuga med olika faciliteter som passar just till er och som kan höja kvaliteten på er semester.

Se alla våra boenden i Sverige här!

 

Jul i Sverige

De flesta av oss firar alltid jul hemma i Sverige och det är också här som många av oss kommer i stämning lagom till julafton.
Ni handlar in den julmat som ni alltid äter, firar julen på samma ställe som vanligt och det är samma personer som trängs i köket för att få klart maten i tid.

En tanke om att kanske göra något annat eller bara testa att göra något annat nästa jul är det många som tänker.

Gör gärna det och hyr en stuga över jul med NOVASOL. Satsa på en lite mer stressfri jul i en stuga i år.

Många av traditionerna kring julen handlar inte så mycket om en plats utan mer om en känsla och vilka man spenderar den med.

Vi vill därför ge lite tips på vart i Sverige du kan resa och fira jul - någonstans där du lätt kommer i julstämning precis som hemma men utan all stress.

NOVASOL erbjuder tusentals stugor runt om i Sverige och nedan tipsar vi om några speciella områden med vinterkvalité - det finns vinteraktiviteter tätt på ert boende och runt om i landskapet.

Det fina med att resa iväg under julhelgen är just friheten att planera dagarna precis som ni själva vill.

 

Fira jul i Dalarna

Vi har ett litet antal mysiga och härliga stugor i underbara Dalarna!

Hit kan ni egentligen åka närsomhelst på året och under julen är inget undantag. Här finns sagolik natur och vackra fjäll.

Har ni tur så finns det dessutom en stor chans till att se lite snö.

Åk med familjen och få en mysig jul. Ni kan enkelt hitta olika aktiviteter att spendera dagarna med och minska stressen till jul.

Ni kan slappna av och fokusera på varandra. Hjälps åt och se till att alla bidrar till julbordet med något litet och få en riktigt skön jul tillsammans med de allra närmaste i en stuga i Dalarna!

 

Resa över jul

 

Hyr stuga i Dalarna i jul

 

Fira jul i Jämtland

Naturen i Jämtland är storslagen. Här kommer ni utan problem i julstämning. Ta med familjen på en tur till detta vackra landskap och njut under jul och vinterlov.

Det finns gott om vinteraktiviteter i området och säkerligen aktiviteter som hela familjen kommer till att uppskatta.

Hyr en mysig stuga, tänd en brasa och ha en oförglömlig jul med de närmaste i en stuga i Jämtland!

 

Fira jul i Sverige

 

Hyra stuga i Jämtland i jul

 

Fira jul i Värmland

Värmland är ett stort landskap och speciellt gott under jul och vintern. Här har vi ett stort sortiment av unika semesterboenden.

Många av dem är perfekta till julfirandet. Har det kommit snö i Värmland lagom till jul så finns det en hel del vinteraktiviteter att spendera tiden med.

Kom iväg hemifrån och spendera julen samt mellandagarna i en mysig stuga i sköna Värmland!

 

Fira jul i Sverige

 

Hyr stuga i Värmland i jul

 

Fira nyårsafton i en stuga

Kanske funderar ni på att spendera julen hemma men känner att det finns ett behov av att komma hemifrån i några dagar?

Starta det nya året i en mysig stuga någonstans i Sverige. Skåla in det nya året på en skön terrass med utsikt över en vacker sjö eller tätt på kusten.

Vi har mängder av stugor som passar perfekt att spendera nyårsafton i.

Starta dagen med att ta med de närmaste vännerna på en liten tur. Upptäck naturen i området och förbered er sedan för kvällens nyårssupé med tillhörande dryck hemma i stugan.

Gör något minnesvärt och spendera nyårsafton borta med dem du gillar bäst!

 

Fira nyårsafton i en stuga