Höstlovsaktiviteter i Sverige

Höstlovet spenderas ofta tillsammans med barn och familj eller tillsammans med vänner. Det ges tillfälle till att göra något tillsammans med familjen och kanske ta en paus från er vardag. Många engagerar sig med olika höstlovsaktiviteter men ibland kan det behövas lite tips om vad ni kan göra på ert höstlov.

Om du inte har barn är det heller inte så vanligt att man väljer att hålla semester specifikt under höstlovsveckan och vecka 44. Därför har vi fokuserat lite extra på höstlovsaktiviteter för barn och familj i just denna artikel.

Wondering what the stars mean? Our experts use these to clarify the quality of the holiday home. It's pretty simple; the more stars, the more comfort you can expect.
Klicka för att aktivera kartan

Höstlovsaktiviteter

Som förälder eller barnvakt kan det vara lite svårt att få igång tankarna om vad som skulle kunna vara kul att göra tillsammans med de små. Vi vill därför ge några tips på roliga utflykter och olika tips för höstlovsaktiviteter.

Starta med att se över olika öppettider för höstlovsaktiviteter som kan vara roliga i området ni befinner er i. Speciellt om ni vet att någon blir lite extra rastlös i familjen.

Simhallar, klättring, biografer och bowlinghallar är några alternativ som finns på mängder av ställen runt om i Sverige. De brukar dessutom vara lite extra engagerade under höstlovet och kan erbjuda en hel del roliga höstlovsaktiviteter.

Höstlovet tips

Om det ges möjlighet att komma bort från er vardag och hemmet under några dagar så finns det massvis av ställen att hyra stuga på under höstlovet i Sverige.

Tänk först över vilka områden i Sverige som skulle kunna vara av intresse. Vilka höstaktiviteter kan vara intressanta för just er familj?
Ska ni bege er uppåt i landet och spendera höstlovet bland fjäll och skogar? Vill ni söka er mot vandringsleder och lite extra lugn och ro? Vill ni bo nära kust och tätt på havet? Eller vill ni besöka historiska platser och lära er mer om historia?

Vi vill gärna ge höstlovstips på resor under höstlovet. Under denna tid på året är det oftast inte lika mycket människor som det kan  under högsäsong på flera ställen runtom i Sverige. Ta Gotland eller många områden på västkusten som exempel. Här kan du göra ett bra klipp på mysiga stugor som vanligtvis är lite dyrare och fullt med turister. Under hösten kan du se dessa vackra områden från ett annat perspektiv.

Höstaktiviteter - fem tips

Om ni är sugna på att komma bort och resa på höstlovet ger vi dig 5 höstlovstips inom Sverige som innebär en del resande men också intressanta upplevelser. Höstaktiviteter som säkert kan passa hela familjen och som dessutom inte ligger alltför långt bort beroende på vart i Sverige ni utgår ifrån.

Besök Visby och Gotland under höstlovet

Ringmuren och raukarna kan få vem som helst att bli lite intresserad av historia och naturen. Hösten kan vara en perfekt årstid att besöka denna vackra ö. Se er om och gå runt i denna fantastiska gamla stad och upplev den vackra naturen som finns på Gotland. Upplev Gotland och kör runt på ön och upptäck nya delar varje dag.

 

Hyra stuga Gotland höstlov

Hyr stuga på Gotland vecka 44

 

Höstaktiviteter i Dalarna och Jämtland

Gillar ni aktiviteter såsom vandring eller att cykla på lite högre höjder? Då kan Dalarna eller Jämtland vara fina alternativ till hösten. Vi har stugor i lite nordliga delar av Sverige så titta gärna på vad som skulle kunna agera som en god bas för er under hösten. Här kommer ni njuta av fantastisk natur och stillhet.

 

Hyra stuga Jämtland höstlovet

Hyr stuga i Dalarna vecka 44

Hyr stuga i Jämtland vecka 44

 

Hyr stuga på Öland i höst

Åk till Öland och se dess vackra natur med trollskogen i norr och dess långa sandstränder. Trollskogen kan förbluffa både stora och små. Ta med ett brädspel som ni kan underhålla er med om kvällarna och upptäck denna fantastiska ö under dagen.

 

Hyra stuga Öland höstlov

Hyr stuga på Öland vecka 44

 

Hyr stuga i Stockholmsområdet under höstlovet

Bo tätt på huvudstaden och besök Gripsholms slott. Lär er mer om slottet som Gustav Vasa reste och besök vår kära huvudstad. Här kommer det inte råda några som helst brister på aktiviteter. Det blir dessutom enkelt att underhålla familjen om någon behöver hitta på något. Det finns något för alla i familjen och ni kan sedan ta med lite olika aktiviteter att hitta på vid er stuga.

 

Hyra stuga Stockholm höstlov

Hyr stuga i Stockholm med omnejd vecka 44

Hyr stuga i Södermanland vecka 44

 

Västkusten är full av höstlovsaktiviteter

Gillar ni fiske och att äta fisk? Då kan det inte bli bättre än västkusten. Här kan ni fiska och se på båtarna som går ut tidigt på morgonen. Havet skapar lugn och det behöver dessutom inte kosta speciellt mycket om ni bestämmer er för att bo nära havet. Upptäck skärgården eller de mindre orterna runtomkring på Västkusten. Under höstlovet är priserna lägre än under högsäsongen om sommaren. 

 

Hyra stuga Västkusten

Hyr stuga på Västkusten vecka 44

 

Att göra på höstlovet

Har ni några goda vänner med barn i samma åldrar så kan ett tips vara att titta efter en extra stor stuga eller två stugor som ligger tätt på varandra. Det brukar vara perfekt både för barnen och föräldrarna om det är möjligt.

Barnen har någon att umgås med och föräldrarna kan få en liten paus tillsammans med nära vänner. Det är dessutom en semestrar som barnen kommer minnas i resten av livet.

Är föräldrarna intresserad av mat och vill göra några besök på olika gårdar runtomkring i området så kan Österlen vara ett alternativ. Här kan ni besöka gårdar under hösten och lära er mer om djuren som bor där. Samtidigt kan ni handla in olika lokala råvaror att använda till kvällens middag. Var extra uppmärksam att kika över öppettider så det inte blir några omvägar i onödan.

Det finns många aktiviteter som dessutom inte behöver kosta något. Ta med cyklarna och se över om det finns cykelvänliga områden där ni vill resa och bo. Se om ni kan bo tätt på eller om det finns en möjlighet att enkelt ta sig till en cykelled eller mountainbikeväg.

Höstaktiviteter för barn

De flesta mindre städer i Sverige har någon typ av aktivitet som skulle passa er som familj och speciellt till barnen. Höstlovet handlar en hel del om att komma ut eftersom många av oss spenderar enormt mycket tid inomhus under resten av året. Är det skönt väder under hösten så är det skönt att tillsammans hitta på något utomhus.

Men ibland ska vi inte göra det svårare än det behöver. Spela bowling, gå till en rolig lekpark eller bege er ut och leta efter vackra färggranna löv som ni kan pyssla med. Ta fram sax, kritor, papper och lim och låt barnens kreativitet flöda! Vill ni ta det steget längre så är trolldeg ett säkert kort. Ta en paus med lite saft och fika så är dagen fulländad!

Gillar ni att åka skateboard, longboard, inlines eller kickbike så finns det flera parker och områden runtomkring i Sverige som specifikt är gjorda för denna typ av aktiviteter. Är det något ni brinner för i familjen så se över vart de bästa parkerna för både inomhus- och utomhusåkning finns.

Se till att ni kan bo tätt på någon av dem. Är vädret ok så tar ni bara en tur in mot parken och kan ta del av era/ert barns intresse. Det finns parker i allt från Stockholmsområdet, Falun, Malmö, Höganäs, Örebro och Västerås och på mängder av andra ställen i Sverige.

 

Höstlovsaktiviteter

 

| Administratör
(Först publicerad )