Specialerbjudanden i Sverige

Flera fördelar när du hyr stuga i Sverige hos NOVASOL

Visst är det skönt att kunna vara ute i naturen på semestern. Tillsammans med barnen kan dagarna fyllas med roliga äventyr och lekar. Att åka på dagsutflykter brukar också kännas riktigt spännande. Här presenterar vi några attraktioner, för både stora och små, där du som hyr stuga eller semesterhus genom NOVASOL också kan få rabatt. Fler erbjudanden finner du också på din bokningssida efter att du bokat någon av våra stugor i Sverige. 

Wondering what the stars mean? Our experts use these to clarify the quality of the holiday home. It's pretty simple; the more stars, the more comfort you can expect.
Klicka för att aktivera kartan

För att få rabatt till attraktionerna nedan, visar du bara upp ditt hyresbevis från NOVASOL vid kassan/entrén till respektive. Kom ihåg att ALLTID ta med dig hyresbeviset från NOVASOL för att uppnå rabatten!

Borgholms slott

Borgholms slott på Öland är en av Sveriges bästa och mest populära attraktioner. Slottet är också känt som den vackraste ruinen i Skandinavien. Slottets storlek är överväldigande och många tappar andan när de befinner sig i den gamla fästningen.

På slottet kan du bland annat uppleva utställningen "Uppgång & Fall" som berättar historien om slottets 900 år långa och spännande historia.

Som NOVASOL-gäst får ni 20 SEK i rabatt på vuxenbiljetter.

Läs mera om Borgholm slott här: Borgholmsslott.se

Little Rock Lake Zipline

För dig som hyr stuga hos NOVASOL: 10% rabatt på prislistan

På Little Rock Lake i Småland (mellan Klavreström och Lindshammar) kan du få uppleva ziplinen som är den största i sitt slag i Europa - en hissnande upplevelse i världsklass! Hängandes i en sele, åker du fram mellan torn och träd i en hastighet på upp till 75 km/h.


Vilken bana väljer du?

Banlängden är totalt 3,3 km på höjder mellan 10 till 52 meter över marken. Du väljer mellan tre olika banor beroende på vilket äventyr du önskar. Den familjevänliga banan ”Grön-Blå” är 1009 meter lång och tar ca 2 timmar. Den ”Svarta” banan är 1750 meter och tar ca 3 timmar. Värstingen – ”Kamikaze” – är hela 2426 meter och tar cirka fyra timmar. På alla turer följer två välutbildade guider med där en åker före och tar emot vid tornet medan den andra släpper iväg efterhand.
 

Ett äventyr i fantastisk natur

Banorna är belägna i fantastisk småländsk natur och från höjderna får du milsvid utsikt över sjöar, storskog och djupa raviner. De 14 linorna går mellan sju torn, två bergväggar och plattformar i träd och stolpar. Banan är unik för ziplines i världen då det i toppen av varje torn finns ett rum med plats för två vuxna, två barn och toalett samt dusch. Little Rock Lake ska också bli ett äventyrscenter där man kan göra mer än att åka zipline.
 

Bokning med NOVASOL-rabatt

Ring eller maila till Little Rock Lake för att boka tid till önskad bana – kom ihåg att det är begränsat antal platser så var ute i god tid. Vid bokning, uppge att du är NOVASOL-gäst så får du 10% rabatt. Väl på plats, ha med dig ditt hyresbevis för att bekräfta rabatten.
 

Österlenchoklad

För dig som hyr stuga hos NOVASOL: Köp choklad för 150 SEK så bjuds du på en kopp kaffe och valfri pralin.

Mitt på Österlen i Skåne ligger den prisbelönta fabriken med intilliggande butik/café. I över 10 år har man här producerat handgjord choklad med hjälp av passion och hängivenhet.
 
I utkanten av Skåne-Tranås på Österlen ligger fabriken i en gammal tegelskola från 1893 (GPS: 55.612921, 13.990530). Här kan du se chokladtillverkningen, fika i caféet och handla till fabrikspriser. I caféet serveras bland annat varm choklad av egen blandning och specialkaffe av olika slag. I fabriken kan du se hur man experimenterar med nya smaker från lokala råvaror. Kanske var det just experimentlustan och passionen som gjorde att man vann guld i International Chocolate Awards Scandinavia 2015. Välkommen!
 

Glasbyn Målerås

För dig som hyr stuga hos NOVASOL: 10% rabatt på ordinarie priser i Kristallshopen

I det småländska Glasriket ligger glasbyn Målerås – ett glasbruk med anor så långt tillbaka som 1890. På glasbruket arbetar innovativa formgivare tillsammans med skickliga glasblåsare för att skapa fantastiska konsthantverk. Ett besök till Målerås kan varmt rekommenderas om man vill uppleva genuin glaskonst från Glasriket.

Förutom själva glasbruket, finner du här smyckesbutik och utställningshall med aktuellt konstglas från Mats Jonasson. I Kristallshopen finner du massor av vackra kristallhantverk som säljs till fabrikspriser. Här säljs såväl första som andrahandssortering till förmånliga priser. Genom att uppvisa ditt NOVASOL hyresebevis i kassan, får du ytterligare 10% rabatt i Kristallshopen (gäller ordinarie priser och kan ej kombineras med andra rabatter/erbjudanden).
 
Glasbruket är beläget på Industrigatan 20 i Målerås.
 

Laganland Älgpark

För dig som hyr stuga hos NOVASOL: Gratis entré för en familj till Älgparken!

Älgparken ligger norr om Ljungby och här kan hela familjen träffa Skogens Konung på nära håll. Man kan också vara med vid matdags. När du ska hyra stuga genom NOVASOL har du fri entré till parken. Kom ihåg att ta med giltig legitimation och hyresbevis.

Barnens Gård

För dig som hyr stuga hos NOVASOL: En gratis mjukglass i Lillpigans glass & fikahus

En dag på Barnens Gård, som ligger strax utanför Karlskrona i Blekinge, är en mysig dag fylld av bus, djur och lek. I leklandet kan du klättra och studsa eller ta plats bakom ratten i elbilarna. På Barnens Gård får du också verkligen komma nära gårdens djur. Gosa med en gris, mata en kanin eller mys med en get. Ta en tur på hästryggen eller följ med bonden i hölasset och ta en titt på korna i hagen.

I Vattenlandet finns vattenlek som ger pirr i magen för alla åldrar. Sväng dig i lianen, klättra på bubblan eller kasta dig ut för jätterutschen! För den riktigt modiga finns tjurfallet – en 120 m lång vattenrutschbana!
 

Älgens Berg

För dig som hyr stuga hos NOVASOL: 25% rabatt på entrén

Upplev Halle- och Hunneberg samt Kungajaktsmuseet – Älgens berg! Upplev känslan av att vara älg – se med älgens ögon och höra med älgens öron. Möt urskog, upptäck torp, ängar och vildmarksmossar. Få information om djur, natur och de kungliga älgjakterna, som ägt rum på Halle- och Hunneberg under drygt 100 års tid. Fakta blandas med skrönor.

 

Fler erbjudanden...

Fler erbjudanden finner du på din bokningssida när du har hyrt en av våra stugor i Sverige

| Editor:
(Först publicerad )