Arriving on a Saturday will increase the number of available properties

✓ I branschen sedan 1968
✓ Sveriges största stugförmedling
✓ Trygghetspaket ingår alltid
✓ Kvalitetssäkring av alla stugor
✓ Ca. 1,8 milj gäster/år i Europa

Dela Småland med världen! Läs mer...

Vårt nyhetsbrev kommer ut ca 1 gång/månad och är fullmatat med semestertips, nyheter, härlig inspiration och unika erbjudanden.

Klicka här för att registrera

Stugor i Småland

Välkommen att hyra stuga i Småland - ett Sverige i miniatyr

Småland är ett landskap som har format det moderna Sverige från forntiden ända till idag. Ett Sverige i miniatyr? Jodå – röda stugor i skogsgläntorna, gröna skogar, glittrande sjöar och hav med välordnade badplatser och blå himmel som avrundar den småländska idyllen. Om någon ombeds beskriva hur typiska stugor i södra Sverige ser ut, går mångas tankar till just Småland. I det underbara Småland har vi gott om stugor till uthyrning!

Semester i Småland för stora och små

Naturnära med gott om aktiviteter och utflyktsmöjligheter

Småland är Astrid Lindgren och Astrid Lindgren är Småland. En snabb titt i böckerna och man tycker sig känna igen Katthult och Bullerbyn bakom varje vägkrök. Varför inte hyra stuga i Småland nära Vimmerby med nära till Astrid Lindgrens värld, där stora som små kan uppleva alla de roliga berättelserna på nytt.

Under en semesterdag på Westernparken High Chaparall finns många chanser till att göra lite hyss i bästa Emilstil. Glasriket i hjärtat av landskapet lockar besökare från alla världens hörn till de kända glasbruken i bland annat Emmaboda, Kosta och Orrefors. Stanna till, handla glas och smaka på hyttsillen, en av de gastronomiska höjdpunkterna i regionen.

Resan genom Småland slutar vid Östersjön, där landet sprider ut sig i tusentals små öar och holmar. Upplev genuina Västervik eller promenera igenom historiska Kalmar. Shoppa loss i städer som Växjö och Jönköping.

Att hyra stuga i Småland innebär att du kan välja själv vilka städer och byar att besöka. Småstäder som den färgglada trästaden Eksjö – hem för Smålands husarer och det ’söta’ Gränna med sina kullerstensgator och polkagrisar hälsar besökarna välkommen. Monument som det ståtliga Kalmar slott och ruinerna på Visingsö vittnar om det historiska arvet som Småland bjuder sina besökare på. Ta färjan till Visingsö, åk remmalag och upptäck den säregna naturen och de pittoreska orterna.

Sjöutsikt från stuga i Småland

Stuguthyrning i Småland

Av våra tusentals stugor i Sverige har vi över 800 stugor i just Småland så du kan vara säker på att hitta någon som passar just dig. Passa på att hyra stuga i Småland som utgångspunkt för en lyckad semester. Du bokar tryggt i vetskap om att vi har besiktat alla våra stugor i Småland innan de tagits in i sortimentet. Vi har lång erfarenhet av stuguthyrning i Småland och du är varmt välkommen att ringa till oss om du har frågor. Du kan även söka samt boka stugor i Småland direkt online här på vår hemsida – välkommen!

Klicka här för att söka stugor i Småland