search

Stugsemester vid Velencesjön

Halvvägs mellan Budapest och Bodensjön ligger Velencesjön vars vatten snabbt blir uppvärmt. Genomsnittstemperaturen ligger mellan 22-24 grader, men ibland kommer temperaturen upp till 27 grader. Med sina 2050 soltimmar om året förtjänar den namnet solens sjö. Redan romarna upptäckte sjöns fördelar. På grund av sin kemiska sammansättning används vattnet bl a för att bota reumatiska sjukdomar och aptitlöshet.

På den norra stranden sträcker sig de skogsklädda Velencebergen. De anses vara landets äldsta berg och de består bl a av granit och kvartsit. Vandrare söker sig gärna till detta område. Landskapet förenar sig i tre viktiga byggstenar - de många vattendragen, bergen och Tiefebene.

Velencesjön är ett av de populäraste resmålen i Ungern. Inte bara för badälskare utan också för fiskare. Trots sitt djup finns det flera grunda ställen i närheten av stranden vilket gör området populärt för barnfamiljer.

Agárd är den mest populära badorten vid sjön. Här kan man utöva de flesta vattensporterna. Hyr ett semesterhus vid Velencesjön och upplev både avkoppling, natur, aktiviteter och sport.

 

Välkommen att hyra ett semesterhus i Ungern hos NOVASOL!