search

Semesterhus och lägenhet vid Theissjön

När man hör ordet Theissjön tänker man på spegelblankt vatten, vidsträckta vikar och små öar.Theissjön är ingen riktig sjö utan den har uppstått genom fördämningar av floden Theiss. Här har utrotningshotade djur och växter en skyddad plats.

Den nordöstra delen av sjön tillhör nationalparken Hortobagy. Här finns ett fågelreservat med ca 200 fågelarter. Detta område är delvis skyddat genom UNESCO. Utanför häckningstiden kan några av områdena besökas via båt.

Mitt i sjön finns en djuphåla som är naturskyddad, men ändå tillgänglig för besökare och naturälskare. Den har också blivit ett paradis för fiskare.

Abadszalokerviken i söder är ett eldorado för den som älskar vattensport. Vill du segla, surfa eller åka jetski - här är allt tillåtet. Vattnet blir snabbt uppvärmt och det finns många bra badstränder - t ex i Abádszalók med sin stora vattenrutschbana.

En av de mest populära semesterorterna vid Theissjön är Tiszafured. Här kan man följa med på båtutflykter, besöka thermalbad eller kanske besöka det äldsta bymuseet i landet. I små byar såsom Borsodivánka, Négyes, Tiszavalk, Tiszabábolna, Tiszadorogma, Árokto, Tiszacsege och Egyek finns mycket av det ursprungliga bevarat. Ett semesterhus är alltid den bästa utgångspunkten för din semester.

Välkommen att hyra någon av våra semesterbostäder i Ungern hos NOVASOL!