search

Semesterhus i Tata med omnejd

Välkommen till Tata i de norra delarna av Ungern. Här erbjuds historiska sevärdheter i staden men också upplevelser i form av ungersk natur på landsbygden med både Donau och bergen Geresce på nära håll. Tatas nära läge till Budapest gör också området till en bra bas för utflykter till huvudstaden. Ett semesterhus eller en semesterlägenhet är ett utmärkt sätt att komma det lokala livet. Då de är privatägda och inte byggs på utvalda platser som stora komplex, får du också möjlighet att välja på många fler destinationer och resmål jämfört med många andra typer av boendelaternativ. Gör en sökning här på hemsidan och se vilka boenden som finns lediga där just du vill spendera din nästa semester i Ungern. 

Om området

Tata ligger i provinsen Komárom-Esztergom som ligger i de norra delarna av Ungern och gränsar mot Slovakien. I Provinsen så ligger, utöver Tata, flera andra städer såsom Tatabánya och Esztergom. Tatabánya är den största staden i provinsen och ligger i dalen mellan bergen Gerecse och Vértes. Här har man funnit spår som sträcker sig så långt tillbaka som stenåldern. En sevärdhet i staden är bland annat Centraleuropas största fågelstaty i form av Turulfågeln som vakar över staden från Gerecseberget. Esztergom å sin sida är en av Ungerns äldsta städer och har även under en period varit huvudstad i landet. Esztergom är belägen vid Donau och skapar tillsammans med den magnifika basilikan goda förutsättningar för vackra bilder att spara i semesteralbumet. 

Tata ligger strax norr om Tatabánya och är därmed också även vid bergen Gerecse. Runt omkring bergen finns flera byar som du kan passa på att besöka om du spenderar en semester i denna del av Ungern. Givetvis gör också närheten till Donau, som slingrar sig på gränsen mellan Ungern och Slovakien, att du får fina naturupplevelser under semestern. 

Se och göra

Även om Tata inte är en så stor stad – här bor cirka 24 000 invånare – så finns det flera sevärdheter i staden. En framstående är det vackra Slottet Tata från 1300-talet som ligger vid sjön Öreg-tó. Sjön ligger mitt i staden vilket gör att du enkelt kan se slottet under din vistelse här. Staden har naturligtvis många andra sevärdheter där bland annat kyrkorna kan vara värda sitt besök från den som vill se intressanta byggnader. 

I Tata finner du också många restauranger till vilka du kan gå för att äta en god bit mat. Passa på att smaka på lokala specialiteter från det ungerska köket. En helt annan smakupplevelse än efterliknelserna man kan få hemma i Sverige. 

Tata har dessutom ett bra läge för resande då både motorväg samt järnvägen passerar här. Den sistnämnda tar sina resande till både Budapest och Wien. 

Hyra hus i norra Ungern

Området kring Tata bjuder in till semesterminnen av olika slag. Härifrån har du heller inte långt till Budapest. Från Tata till huvudstaden är det drygt 7 mil vilket i god trafik gör att du kan ta dig till de centrala delarna med bil på mindre än en timma. Med andra ord är ett semesterhus i  områden som Tata ett bra alternativ om du vill uppleva huvudstaden men samtidigt inte bo ’mitt i smeten’. 

Att hyra en semesterbostad i Ungern är en bra bas för att komma nära och verkligen uppleva landet. I de norra delarna kan du dessutom ta avstickare till flera städer i gränsande länder, allt beroende på var din semesterbostad ligger. Är du i de nordvästra delarna, till exempel Győr, så har du både Bratislava (80 km) och Wien (120 km) inom räckhåll. 

Boka boende hos NOVASOL

Över stora delar av Ungern kan vi idag erbjuda semesterbostäder av olika slag. Då utbudet består av privatägda självhushåll, får du ett genuint och personligt utbud att välja i. Hos oss kan du boka allt från semesterlägenheter i Budapest till semesterhus och stugor på landsbygden. Samtliga stugor i Ungern besöks av vår egna personal på plats för att säkerställa att vi ger dig som ska boka korrekt information. Detta är även som en extra trygghet för dig. I tillägg så inkluderar vi vårt Trygghetspaket i din bokning (utan extra kostnad) och vi finns även tillgängliga att ringa till om du skulle ha några frågor innan, under eller efter din vistelse. 

Om du vill ha hjälp med att genomföra din bokning eller undrar något om en specifik semesterbostad, är du välkommen att kontakta vår kundservice så hjälper vi till att ge dig svar. NOVASOL har arbetat med stuguthyrning sedan 1968 och är glada över att kunna inkludera semesterbostäder i Ungern i utbudet. För att se vårt tillgängliga utbud av boenden i Tata med omnejd är du välkommen att söka här på vår webbplats. Alla semesterhus som är lediga presenteras här men då våra medarbetare åker land och rike runt året om för att besöka husägare, kan det löpande tillkomma nya semesterbostäder i utbudet.