search

Semesterhus i Pécs

Vid foten av Mecsek i Ungern

Stadsliv, spännande natur och historiska sevärdheter – mycket väntar dig som planerar att hyra hus i Pécs med omnejd för semestern. Denna staden i södra Ungern har såväl gammal som ’ny’ historia då man var Europeisk kulturhuvudstad 2010. Samtidigt som Pécs erbjuder allt vad en större stad har att tillgå så kan du också få naturupplevelser i närområdet. En stor fördel med att hyra hus för semestern är friheten att själv kan välja vad du vill se och göra. Detta samtidigt som du har den egna semesterbostaden att dra dig tillbaka till när det passar just dig. 

Hos NOVASOL kan du hyra hus i Ungern på många olika platser och Pécs med omnejd är ett av de områden som finns representerade. Välkommen att se vårt utbud av semesterbostäder i och runt omkring Pécs här på vår webbplats. Boka din favorit och börja därefter räkna ner dagarna till din nästa semester i Ungern!

Semester i södra Ungern

Pécs är beläget i de södra delarna av Ungern nära Mecsekbergen. Staden Pécs är en av de största i landet (plats 5 enligt 2011 års räkning) vilket gör att du här kan uppleva gott om attraktioner i form av såväl sevärdheter som aktiviteter. Nämnda Mecsek är en bergskedja i Ungern som inbegriper cirka 500 km2 och där den högsta punkten är Zengő på 682 meter. Andra toppar är Tubes och Jakab-hegy. Vill du upptäcka de bergigare områden vid Pécs till fots så är det en god idé att plocka med ett par bättre vandringsskor. 

Pécs är huvudstad i provinsen Baranya vilket är en av tre provinser i Dél-Dunántúl regionen. Dél-Dunántúl – som många gånger på svenska benämns som Södra Transdanubien – må tillhöra de befolkningsmässigt mindre av Ungerns regioner men likväl finns här mycket att upptäcka för dig som besökare. 

Upptäck staden

Pécs sägs vara en av Ungerns mest romantiska städer och byggnaderna i staden är ett tecken på detta. Några sevärdheter att upptäcka är Cella Septichora från 400-talet, den imponerande byggnaden till Saint Mór Universitetet och Pécs Nationalteater. 

Pécs återfinns även på UNESCOs lista över världsarv. En anledning till detta är det kristna mausoleumet som upptäcktes här 1975. Genom mynt man funnit på platsen så daterar man det till den andra halvan av 400-talet. Staden var dessutom, tillsammans med Essen och Istanbul, Europeisk kulturhuvudstad under 2010 och förnyandet och upprustningen av flera publika platser som gjordes då, kan njutas av idag. Exempel på detta är konserthus, bibliotek och kulturcenter. 

Området runt omkring Pécs

Norr om Pécs finner du staden Komló som varit stor inom gruvindustrin i Ungern. Tar du dig istället österut så finner du staden Mohács vackert belägen vid floden Donau. Moháhcs är en av Ungerns sydligaste städer och här är det främst jordbruket som satt staden på kartan. Väljer du att resa väster ut från Pécs så når du staden Szigetvár vars fort utgjorde platsen för Slaget om Szigetvár. Gör även ett besök till Püspökszentlászló med dess vackra slottsträdgårdar. 

På grund av läget i södra Ungern så går det även att – beroende på var i området ditt semesterhus ligger – ta en dagstur till grannlandet Kroatien. Det nära avståndet gör att du kan njuta av två länder under samma vistelse då det till exempelvis Osijek endast är en och en halv timma med bil. 

Boka semesterbostad i Ungern

Våra stugor i Ungern finner du på en rad olika destinationer men i synnerhet i områdena vid Balatonsjön och i Budapest. Eftersom vi vill kunna erbjuda en semesterbostad i Ungern för alla smaker så arbetar våra lokala medarbetare med att bredda utbudet till fler områden och regioner. Bland annat i Pécs med omnejd. Eftersom vi besöker varje boende innan vi tar in dem i sortimentet kan det löpande under året komma till fler boenden för uthyrning här på vår webbplats. Vi besöker samtliga semesterhus och lägenheter då vi vill försäkra oss om att vi presenterar korrekt information om varje boende mot dig som bokar. 

I området omkring Pécs kan vi idag erbjuda flera semesterbostäder för uthyrning. Om de är lediga, hittar du dem här på vår hemsida där du även kan boka dem direkt online. Varje boende har en egen presentationssida där detaljer står beskrivna såsom relevanta avstånd, vilka faciliteter som finns samt hur sängfördelningen ser ut. Skulle du ha några funderingar kring att hyra hus eller om du vill ha hjälp med att genomföra din bokning så är du självklart välkommen att kontakta vår kundtjänst som står redo att hjälpa dig. Kom ihåg att varje semesterbostad är självhushåll där du också förfogar över ditt boende själv – med andra ord så delar du inte boendet som står beskrivet med några andra gäster. Detta gör också att det är först till kvarn som gäller! Så passa på att börja söka redan idag efter ditt nästa semesterhus i Ungern och Pécs.