search

Semesterbostäder vid Neusiedlersjön

Välkommen att se vårt aktuella utbud av semesterbostäder för uthyrning vid Neusiedlersjön i Ungern. Denna fascinerande sjö utgör delvis gränsen mellan Ungern och Österrike och är en mycket populär destination bland semesterfirare. Den ungerska delen av Neusiedlersjön är ett närmast givet besöksmål om du väljer att hyra hus i denna del av landet. 

Se våra lediga semesterbostäder vid Neusiedlersjön här på vår hemsida. Du kan boka ditt boende direkt online hos oss på NOVASOL och samtidigt göra det i vetskap om att vi besöker alla våra objekt först och att vårt Trygghetspaket allt ingår när du bokar direkt hos oss. Detta gäller för såväl både Neusiedlersjön och Ungern, som våra övriga semesterbostäder i Europa. Mer information om vårt Trygghetspaket kan du läsa i våra hyresvillkor. Vi fyller successivt på med nya stugor och semesterhus i vårt utbud i Ungern vilket gör att du löpande kan finna nya boendealternativ för din nästa semester. Välkommen!

Ungerska Neusiedlersjön

Även om den större delen av själva sjön ligger i Österrike så ligger tillräckligt mycket av den i Ungern för att du ska kunna njuta av den under semester i landet. Faktum är att cirka 20-25% (75 km2) av Neusiedlersjön ligger i Ungern som på ungerska heter Fertő-tó och på tyska Neusiedler See

Sjön kan beskrivas som väldigt grund och sägs i genomsnitt vara en meter djup och som mest 1,8 meter. Därför är sjön också mycket känslig för torka och har följaktligen torkat ut helt vid flera tillfällen genom årens lopp. På samma sätt så påverkar regn sjön till att översvämma. 

Den ungerska delen av Neusiedlersjön ligger vid Fertő-Hanság Nationalpark (på ungerska Fertő-Hanság Nemzeti Park). Parken är ett bra besöksmål för ekoturism där du bland annat kan pröva guidad tur på kanot på Neusiedlersjön. Den sex kilometer långa turen ger dig en nära inblick i sjöns flora och fauna. Besök också något av naturparkens besökscenter eller varför inte gå på en vandringsled? 

Upptäck närområdet

Neusiedlersjön ligger i de nordvästra delarna av Ungern och runt omkring området finns det gott om vacker natur att upptäcka men också flera städer. Väster om sjön ligger staden Sopron som tillhör provinsen Győr-Moson-Sopron. Staden har en lång historia och de historiska sevärdheterna i de gamla delarna av Sopron är värda sitt besök. Här inkluderas bland annat det ståtliga brandtornet från 1100-talet. I området vid Sopron sker också vinproduktion av både vita och röda viner. I staden anordnas även flera festivaler och evenemang så har du tur så kan du pricka in någon av dem under din semester i denna del av Ungern. 

Väljer du att hyra stuga i Ungern i de nordvästra delarna så kan du även göra ett besök till Fertőd. Staden är visserligen mycket liten men bjuder på en fantastisk sevärdhet i form av det ungerska Eszterházypalatset. I slutet av 1700-talet så uppförde Nikolaus Esterházy slottet som idag är landets största rokokobyggnad. Slottet har blivit kallat för ’Ungerns Versailles’ och här bodde bland annat Joseph Haydn under många år. 

Öster om Fertőd finner du den medeltida staden Kapuvár vars palats – som idag verkar som muséum – är väl värt ett besök under din semester. I staden har du även möjlighet att smaka på de lokala vinerna som produceras i området och samtidigt ta en god bit mat – kanske en lokal specialitet – på någon restaurang. Exempel på andra byar och städer som ligger i denna del av det nordvästra Ungern är Hegykő, Fertőrákos och Lövő

När du väljer att hyra hus för semestern är det också du som bestämmer vart dagsutflykterna ska gå. Och självklart behöver du inte nödvändigtvis ta dig ut på upptäcktsfärd. Ibland kan det vara gott att stanna ’hemma’ och bara få ta det lugnt och koppla av under semestern. 

Boende i Ungern vid Neusiedlersjön

NOVASOL har arbetat med stuguthyrning i Ungern under många år. Som en konsekvens, kan vi idag erbjuda ett rikt utbud där den större av våra semesterbostäder är semesterhus vid Balatonsjön och semesterlägenheter i Budapest. Eftersom Ungern har så mycket mer att erbjuda så vill vi därför utöka sortimentet till att inkludera fler områden och destinationer. Till exempel i närheten av Neusiedlersjön. Du kan redan idag finna bokningsbara semesterbostäder på många platser i Ungern. Samtliga semesterhus och stugor i Ungern besöks av våra egna lokala medarbetare innan de tas in i sortimentet. Därför kan du successivt finna nya semesterhus i Ungern för uthyrning här på vår hemsida så om du inte hittar just ditt perfekta boende vid Neusiedlersjön idag, kan det kanske vara där imorgon. Det kompletta utbudet finner du här på webben där du också kan genomföra din bokning – enkelt och tryggt. Självklart står även vår kundservice redo att svara på eventuella frågor du kan tänkas ha, eller om du vill ha hjälp med din bokning. Välkommen att botanisera i vårt utbud i Ungern redan idag och se vilka lediga boenden som finns tillgängliga vid Neusiedlersjön.